برنامه های توسعه کسب و کار برای موفقیت یک شرکت حیاتی است. انتخاب روش مناسب و مقیاس بندی سریع جنبه های حیاتی در استراتژی توسعه کسب و کار است. نتایج مثبت زمانی حاصل می شود که استراتژی توسعه کسب و کار به خوبی ایجاد شود. با این حال، اگر رویکرد نادرستی استفاده شود، رقابت شما ممکن است به شدت کاهش یابد.

توسعه کسب و کار چیست؟

توسعه کسب و کار به عنوان “فرآیند شناخت فرصت ها” برای افزایش رشد و سودآوری تعریف می شود. در این فرآیند:

  • کاهش هزینه ها
  • افزایش درآمد
  • تنظیم بهره وری
  • به دست آوردن مشتریان جدید
  • هدف آن باید افزایش سود حاصل از مشتریان فعلی باشد.

اگرچه اهداف فوق در اکثر مشاغل مشترک است، روش های دستیابی به آنها تغییر خواهد کرد. به عنوان مثال، یک کسب و کار محلی و کوچک مجموعه ای متفاوت از سیاست ها را نسبت به یک شرکت جهانی و چند ملیتی دارد.

بخش های آمیخته با توسعه کسب و کار و تفاوت های آنها

توسعه کسب و کار باید بخش کنترل تعیین اهداف شرکت و اطمینان از برآورده شدن آنها باشد. با این حال، در بسیاری از شرکت ها، این بخش با فروش و بازاریابی اشتباه گرفته می شود. بیایید به این بخش ها نگاه کنیم و ببینیم چه چیزی آنها را از توسعه کسب و کار متفاوت می کند.

بازاریابی

اصطلاح “بازاریابی” به روشی اطلاق می شود که از طریق آن کالاها و خدمات خاصی انتخاب، قیمت گذاری و برای مشتریان هدف بازاریابی می شوند. علاوه بر این روش، چگونگی موقعیت و ارتقای شرکت و پیشنهادات آن را در بازار رقابتی نیز بررسی می کند. همه این تلاش‌ها باید در قالب تعداد بالاتری از مشتریان واجد شرایط و بالقوه، و همچنین نمایه بالاتر شرکت در میان جمعیت‌شناسی مورد نظر به ثمر برسد. بازاریابی نقش مهمی در فرآیندهایی دارد که همراه با ورود محصول به مصرف کننده است:

  • قیمت گذاری
  • تعیین بازار
  • تولید
  • آماده سازی تبلیغات و تبلیغات در “مرحله مدیریت بازاریابی” صورت می گیرد.
همچنین بخوانید  10 راز روانی برای موفقیت در بازاریابی

فرآیند قبل از بازاریابی توسعه کسب و کار است (بخش هایی به نام تشخیص و استراتژی را می توان بررسی کرد). فرآیند توسعه کسب و کار برای یک محصول تازه عرضه شده با تحقیقات بازار آغاز می شود و با توسعه استراتژی ها با تعیین اهداف (ورود به بازار، محل حضور در بازار، افزایش درآمد و غیره) ادامه می یابد. از سوی دیگر، توسعه یک استراتژی برای دستیابی به بازارهای جدید، افزایش فروش و کاهش هزینه های محصولی که هنوز فروخته می شود، همیشه ادامه دارد.

فروش

تیم فروش گروهی است که محصول را می فروشد و هدف آن به دست آوردن مشتریان جدید است. تیم‌های فروش می‌توانند با تماس با شماره‌های تلفن تصادفی از دفترچه تلفن، ارسال ایمیل یا صحبت با افراد دیگر، فروش خود را انجام دهند. عملکرد تیم فروش را می توان بر اساس میزان خوب مذاکره و میزان فروش آنها قضاوت کرد.

اگرچه جذب مشتری یک هدف مکرر است، توسعه کسب و کار کلمه گسترده تری است که وظایف مختلفی خارج از عملکرد فروش را در بر می گیرد. به عنوان مثال، برنامه های رشد کسب و کار به گونه ای ایجاد می شود که بازده محصولی که قرار است فروخته شود از هزینه آن بیشتر باشد.

توانایی لازم برای یک توسعه دهنده کسب و کار

بخش های زیادی برای کار در توسعه کسب و کار وجود دارد. با این حال، برخی از مهارت های اساسی که برای موفقیت در این زمینه باید داشته باشد به شرح زیر است:

۱.توانایی یادگیری سریع

اگر می‌خواهید یک توسعه‌دهنده کسب‌وکار موفق باشید، باید تصمیم‌هایی بگیرید که سود را افزایش داده و به شرکت در توسعه کمک کند. برای انجام این کار، باید به سرعت درک کنید که یک تجارت چگونه کار می کند. سوجان پاتل، صاحب کسب و کار موفق، می گوید که توانایی تجزیه و تحلیل سریع اطلاعات و تصمیم گیری، بخش مهمی از موفقیت در کسب و کار است. در نتیجه، درک زودهنگام در تغییر نتیجه بسیار مفید است، حتی اگر اقدامات بدی انجام شود.

همچنین بخوانید  ChatGPT در حال تغییر نحوه تفکر کارآفرینان نوجوان

۲. تفکر تحلیلی

همچنین این بخش مسئولیت دارد که مشکلاتی را که خارج از توسعه کسب و کار با آن مواجه می شود در نظر گرفته و راه حل های عملی ارائه دهد. توانایی های تحلیلی برای تکمیل این کار به موثرترین روش مورد نیاز است. تصور کنید در یک کسب و کار مشکل دار استخدام شده اید که پنجاه درصد از فروش خود را از دست داده است. چه کاری باید انجام دهید؟ پاسخ ساده و واضح است: شما باید منبع این کاهش فروش را مشخص کنید و یک استراتژی توسعه کسب و کار برای افزایش درآمد ایجاد کنید. برای تصمیم گیری در مورد اقدامات لازم، باید حجم زیادی از اطلاعات را ارزیابی کنید و مزیت رقابتی خود را در نظر بگیرید. به عبارت دیگر، تنها پس از تفکر تحلیلی و بررسی، می توان یک برنامه موثر تدوین کرد.

۳. فکر کنید

به عنوان یک توسعه دهنده کسب و کار، ایجاد پاسخ های کارآمد برای هر گونه مشکل بالقوه حیاتی است. به عنوان مثال، علاوه بر به دست آوردن و حفظ مصرف کنندگان جدید، آمادگی برای هر گونه مشکلی که ممکن است برای آنها پیش بیاید ضروری است. برای ایجاد فرآیند فروش کارآمدتر و جلوگیری از اتلاف سرمایه سازمان، تفکر و پیش‌بینی خلاقانه ضروری است.

۴.  سازماندهی کنید و سازماندهی کنید

باید با یک برنامه عمل کرد، وظایف متعددی را به عهده گرفت، استراتژی را تدوین کرد و استراتژی را به طور مؤثر اجرا کرد. در نتیجه، مهارت های برنامه ریزی و سازماندهی در این زمینه مورد نیاز است. علاوه بر این، فردی با برنامه می‌تواند به سادگی تیم‌هایی تشکیل دهد، اهداف را روشن کند و تضمین کند که همه در جهت یک هدف توسعه شرکتی مشابه کار می‌کنند.

همچنین بخوانید  5 دلیل برای ایجاد انگیزه در کارمندان

۵. ارتباطات

صرف نظر از اندازه کسب و کار، ما با بسیاری از سهامداران کار می کنیم. در این شرایط، برای توسعه کسب و کار بسیار مهم است که فردی باشید که بتواند به خوبی با دیگران ارتباط برقرار کند، به نظرات آنها گوش دهد و پیشنهادات را دریافت کند. این مهارت ها که جایگاه بسیار ارزشمندی در زمینه ارتباطات دارند، به پیشرو بودن در زمینه توسعه کسب و کار کمک می کنند، زیرا متقاعدسازی و اعتماد به نفس را به همراه خواهند داشت.

در نتیجه، توسعه کسب و کار به دنبال افزایش اثربخشی سازمانی در عین به حداکثر رساندن درآمد و مشتریان است. فعالیت در این موضوع با بخش فروش و بازاریابی ترکیب شده است. با این حال، بر خلاف بازاریابی، توسعه کسب و کار نقشی در ارتقا و قیمت گذاری محصول ندارد. علاوه بر این، متخصصان توسعه کسب و کار در جلسه با مصرف کننده محصولی که تیم فروش پاسخگوی آن است، شرکت نمی کنند. توسعه کسب و کار حوزه بسیار گسترده تری است. برای موفقیت در زمینه توسعه کسب و کار، متخصصان باید قادر به یادگیری سریع، قدرت تفکر تحلیلی، ظرفیت کاری برنامه ریزی شده و منظم و مهارت های ارتباطی عالی باشند.

انتهای مطلب/ منبع