مشاور بازاریابی یک متخصص بازاریابی است که در استراتژیهای جذب مشتریان و بهبود فرصتهای تجاری، هم از طریق حفظ مشتریان فعلی و هم از طریق جذب مشتریان جدید، تخصص دارد. از طریق یک کمپین خوب توسعهیافته و هدفمند، یک استراتژی و برنامه بازاریابی موفق به شرکتها کمک میکند تا به اهداف تعریف شده و قابلاندازهگیری دست یابند. این موارد از طریق تحلیل دقیق و کامل موقعیت و وضعیت فعلی شرکت باتوجهبه موقعیت آن در صنعت یا خدمات و ارزیابی موفقیتها، چالشها و منابع موجود مشخص میشود.
کار یک مشاور بازاریابی ماهر، ترکیبی دقیق از نقشهای رهبری و مشاوره است، با توانایی بسیار تحلیلی و خلاق به طور همزمان. یک مشاور بازاریابی توانایی ارزیابی سریع و دقیق عناصر داخلی و خارجی منحصربهفرد مؤثر بر کسبوکار، از رضایت و نیاز مشتری گرفته تا رقبا، روندهای بازار، نوآوریهای تکنولوژیکی و عوامل محیطی را دارد. مشاور بازاریابی در حین تعیین استراتژیهای کوتاهمدت و بلندمدت برای رسیدن به اهداف بازاریابی، باید اطمینان حاصل کند که اهداف برآورده شدهاند و بیانیه مأموریت شرکت در این فرایند گم نمیشود.
اجرای استراتژی بازاریابی یک عملیات ظریف است و نیاز به فردی دارد که بتواند بر پیشرفت نظارت کند و برنامه را تطبیق دهد و در صورت لزوم نوآوری کند. بازهم، تقریباً به طرز متناقضی، یک مشاور بازاریابی ترکیبی از سازمانیافتهترین و جزئیات محور ترین برنامهریز است که میتواند به اصطلاح از روی نقشه حرکت کند و تغییراتی را بر اساس شهود تخصصی و تصمیمگیریهای مبتنی بر تحقیق آغاز کند. این مانند استخدام یک محقق علمی است که می داند چه زمانی به احساسات درونی خود اعتماد کند.
استخدام یک مشاور بازاریابی به کسبوکارها با هزینه بسیار کمتری نسبت به حفظ یک متخصص بازاریابی در کارکنان، امکان دسترسی به یک مجموعه مهارت و اعتماد مغزی باورنکردنی را میدهد. قرارداد با یک مشاور بازاریابی برای کار بر روی پروژههای منتخب بهصورت مستقل یا با همکاری کارکنان داخلی برای شرکتهای کوچک و بزرگ بسیار خوب است.
در یک مشاور بازاریابی به دنبال چه چیزی باشیم؟
مشاوران بازاریابی باید با مردم بسیار خوب باشند و بتوانند دانش عمیقی در مورد رفتارهای مصرفکننده، ارتباطات و فرایندهای بازاریابی نشان دهند. آنها معمولاً مصاحبهکنندگان خبرهای هستند که میتوانند با زیرکی نهتنها موقعیت یک شرکت را در جایگاه خود، بلکه همچنین آنچه مصرفکنندگان را به سمت خرید محصولات یا خدمات سوق میدهد، تحلیل کنند. یک مشاور بازاریابی خوب ایدههایی در مورد چگونگی گسترش کسبوکار در عین حفظ بودجه و کار خوب با مدیریت و کارکنان موجود خواهد داشت.
بهترین مشاوران بازاریابی در تجارت در زمینه ارتباطات، روانشناسی و تجارت مهارت بالایی دارند. آنها مبتکران و شخصیتهای خلاقی هستند که مرعوب فناوریهای جدید نیستند و رویکردهای متفاوتی را برای رسیدن به اهداف موردنظر امتحان میکنند. ناگفته نماند که مشاوران بازاریابی موفق، آغازگرهایی هستند که فرایند را برای دستیابی به نتایج قابلاندازهگیری هدایت میکنند. طبق تعریف، مشاور بازاریابی باید در استراتژی و فرایند بازاریابی تخصص داشته باشد.
وجود متخصصان و مشاوران بازاریابی در زمینهها یا صنایع خاصی مانند مسافرت، املاک، سرگرمی و…غیرعادی نیست. در اینجا برخی از انواع رایج مشاوران بازاریابی آورده شده است:
مشاوران کسبوکارهای کوچک – با کار با مشاغل کوچک خانوادگی یا خصوصی مانند اسپا یا رستوران، این مشاوران بازاریابی به برنامهریزی برای افزایش فروش با بودجه محدود کمک میکنند. آنها به دنبال فرصتهایی برای کار با منابع موجود برای ایجاد کسبوکار و حفظ وفاداری مشتری خواهند بود.
مشاوران بازاریابی آنلاین – این متخصصان بازاریابی بر روی استفاده از اینترنت برای بازاریابی آنلاین یک تجارت متمرکز هستند. اغلب آنها در تبلیغات پرداخت بهازای کلیک (PPC) یا بهینهسازی موتور جستجو (SEO) تخصص دارند تا مصرفکنندگان را به سمت سایتهای مشتری خود سوق دهند. مشتریان این مشاوران از مشاغل کوچک تا شرکتهای بزرگ را شامل میشود.
مشاوران برندسازی شرکتی – زمانی که شرکتها میخواهند یک ظاهر حرفهای، یا نام تجاری و مأموریتی را تعریف کنند، مشاور برندسازی فردی است که برای انجام درست این کار، موردنیاز است. این مشاور بازاریابی در حصول اطمینان از حضور منحصربهفرد و مشخص یک شرکت در بازار، از لوگو و مواد چاپی گرفته تا سربرگ، وبسایت و تابلوهای تبلیغاتی، تجربه دارد.
مشاوران رسانههای اجتماعی – این مرز جدید برای مشاوران بازاریابی به راهاندازی و مدیریت رسانههای اجتماعی کمک میکند – همه چیز از فیسبوک و توییتر گرفته تا HootSuite و Pinterest. آنها در طراحی صفحات و ثبتنام دامنه برای وبسایتها و نوشتن وبلاگها، پستهای فیسبوک و توییتهایی که ترافیک را به وبسایتها هدایت میکنند، کمک خواهند کرد. این مشاوران هم توسط همه استخدام میشوند، از مادرانی که کسبوکارهای کوچک را راهاندازی میکنند تا شرکتهای بزرگ.
مشاوران جذب مشتری – اگر کسبوکارها برای ایجاد درآمد به مشتریان جدید متکی هستند، مشاورانی را استخدام میکنند که در طراحی کسبوکار جدید تخصص دارند. این متخصصان بازاریابی که معمولاً توسط استارتاپها، آژانسهای مسافرتی، هتلها و استراحتگاهها، وکلا، متخصصان امور مالی یا آژانسهای املاک استخدام میشوند، میدانند چگونه سرنخهای تازه جذب کنند.
هنگام استخدام یک مشاور بازاریابی، تصمیم بگیرید که به چه چیزی نیاز دارید و سپس فردی را بیابید که در آن زمینه تجربه و مهارت داشته باشد و ترجیحاً برای صنعت یا خدمات تخصصی شما باشد. درخواست کنید که نمونه کار مشاور را ببینید و از میزان رضایت مشتریان اخیرشان از کاری که انجام شده است مطلع شوید.
انتهای مطلب/