اگر شما یک حلال مشکل مؤثر هستید و شیفته نحوه عملکرد کسب‌وکارها، بهبود فرآیندها و مقیاس آنها، مشاوره مدیریت ممکن است شغلی مناسب برای شما باشد. مشاوره مدیریت مجموعه‌ای از راه‌حل‌ها را برای کمک به عملکرد سازمان‌ها در بالاترین سطح خود ارائه می‌دهد. مشاوران مدیریت برای حل مشکلات پیچیده‌ای که می‌تواند منجر به رشد تجاری و مالی شود، با شرکت‌ها همکاری می‌کنند.

برخی از مشاوران مدیریت در صنایع خاصی مانند مراقبت‌های بهداشتی یا بخش غیرانتفاعی تخصص دارند. همچنین مشاوران مدیریتی وجود دارند که رویکردی کلی دارند و تجربه حمایت از سازمان‌ها در صنایع مختلف رادارند. بسته به سطح نیاز، مشاوران مدیریت می‌توانند مشتریان خود را به‌صورت مستمر یا پروژه‌ای پشتیبانی کنند.

وظایف شغلی معمول یک مشاور مدیریت عبارت‌اند از:

  • داشتن درک روشنی از مشکلی که مشتری شما به دنبال حل آن است.
  • تجزیه‌وتحلیل داده‌های مرتبط برای حمایت و درک بهتر مشتریان، ازجمله اطلاعات مالی و سوابق شغلی.
  • توسعه و نظارت بر اجرای راه‌حل‌های خلاقانه برای بهبود عملکرد تجاری مشتری.
  • ارائه توصیه‌های درست برای بهبود سیستم‌ها، فرآیندها و تغییرات سازمانی.
  • پیگیری نتیجه‌ی راه‌حل‌های ارائه‌شده.

چرا مشاوره مدیریت؟

مشاوره مدیریت می‌تواند یک زمینه پرارزش باشد. نه‌تنها می‌توانید مشتریان خود را برای غلبه بر موانع و رشد کسب‌وکارشان توانمند کنید، بلکه می‌توانید با زمینه‌های مختلف تحصیلی آشنا شوید.

حوزه مشاوره مدیریت نیز فرصت‌های رشد عمده‌ای دارد. انتظار می‌رود از سال ۲۰۱۸ تا ۲۰۲۸، استخدام مشاوران مدیریت (که به‌عنوان تحلیلگران مدیریت نیز شناخته می‌شوند) ۱۴ درصد رشد کند – سریع‌تر از میانگین نرخ رشد برای همه مشاغل- همان‌طور که بازارها به‌طور فزاینده‌ای رقابتی می‌شوند، بسیاری از شرکت‌ها به مشاوران برای حفظ عملکرد خود در بهترین حالت متکی خواهند بود. زمینه‌هایی که انتظار می‌رود بیشترین تکیه‌بر مشاوران مدیریت داشته باشند، مراقبت‌های بهداشتی و فناوری اطلاعات (IT) هستند.

همچنین بخوانید  بزرگ‌ترین توصیه‌های 4 مدیر ارشد

در ایالات‌متحده، مشاوران مدیریت می‌توانند برای شرکت‌هایی که از آنها پشتیبانی می‌کنند به‌عنوان کارمند، شرکت‌های مشاوره یا به‌طور مستقل بر اساس قرارداد کار کنند. حقوق و دستمزد سالانه متوسط برای مشاوران مدیریت ۸۳۶۱۰ $ می‌باشد. در این نقش، مشاوران می‌توانند انتظار داشته باشند که مدتی را صرف سفر به دفاتر و محل کار مشتری خود کنند.

مسیر شغلی مشاوره مدیریت

برای مشاوران مدیریت، هیچ مسیر واحدی برای دریافت نقش وجود ندارد. بسیاری از مشاوران مدیریت دارای مدرک لیسانس در رشته‌های تحصیلی مانند مدیریت بازرگانی، امور مالی، اقتصاد یا ارتباطات هستند. برخی از کارفرمایان ترجیح می‌دهند داوطلبانی را استخدام کنند که دارای مدرک کارشناسی ارشد در مدیریت بازرگانی (MBA) هستند. علاوه بر مدرک، برخی از مشاوران مدیریت بالقوه مدرک مشاور مدیریت خبره (CMC) را برای افزایش مهارت و رقابتی بودن کسب می‌کنند.

بسیاری از داوطلبانی که وارد حوزه مشاوره مدیریت می‌شوند، تجربه کاری مرتبط در نقش‌هایی مانند حسابداری، حسابرسی و تحلیل مالی دارند.

چگونه وارد مشاوره مدیریت شویم؟

برای افزایش مزیت رقابتی خود در حین جستجوی نقش‌های مشاوره مدیریت، مهارت‌ها و شایستگی‌های زیر را در نظر بگیرید.

۱. مهارت حل مسئله.

به‌عنوان یک مشاور مدیریت، هدف اصلی شما ارائه راه‌حل‌های خلاقانه برای کمک به مشتریان در حل چالش‌های سازمانی است. درحالی‌که ممکن است در بین مشتریانی که با آنها کار می‌کنید، موضوعات مشترکی را مشاهده کنید، هر کسب‌وکاری احتمالاً مجموعه‌ای از چالش‌های منحصربه‌فرد خود را خواهد داشت. شما باید بتوانید راه‌حل‌های مؤثری برای کمک به مشتریان خود در دستیابی به رشد کسب‌وکار ارائه دهید.

۲. مهارت‌های تحلیلی.

مشاوران مدیریت اغلب با مجموعه‌های پیچیده‌ای از داده‌ها کار می‌کنند. در این نقش، شما باید بتوانید اطلاعات ارائه‌شده را درک کرده و داده‌ها را برای ایجاد توصیه‌های محکم به مشتریان خود تفسیر کنید.

همچنین بخوانید  مشاور تجاری کیست و چه می‌کند؟

۳. مهارت‌های ارتباطی و بین فردی.

در این نقش، شما باید بتوانید به‌صورت شفاهی و نوشتاری به‌وضوح ارتباط برقرار کنید. زمانی که به‌عنوان مشاور مدیریت مشغول به کار هستید، احتمالاً باید با رهبری شرکت، کارمندان سطح ابتدایی و هر کس دراین‌بین ارتباط داشته باشید. ازآنجایی‌که شما با افراد با پیشینه‌های مختلف کارخواهید کرد، سبک ارتباطی شما باید بسته به اینکه با چه کسی ارتباط برقرار می‌کنید، سازگار باشد. سطح درک موردنیاز برای ارائه‌ی راه‌حل‌های کارآمد به مهارت‌های گوش دادن قوی نیاز دارد.

۴. مهارت‌های مدیریت زمان.

چه مشاور مستقلی باشید که به‌صورت قراردادی کار می‌کند، یا یک کارمند تمام‌وقت که برای یک شرکت مشاوره کار می‌کند، باید در حین کار با مشتریان برای اطمینان از صورت‌حساب مناسب و جلوگیری از خزش دامنه، مراقب زمان باشید.

بسیاری از قراردادهای مشاوره به‌صورت پروژه‌ای یا برای مدت‌زمان مشخصی هستند و شما باید بتوانید در چارچوب این محدودیت‌ها کارکنید تا کالاهای موردتوافق را ارائه دهید. مهارت‌های مدیریت زمان به‌ویژه هنگام کمک به مشتریان در پروژه‌ای حساس به زمان بسیار مهم است.

۵. خود انگیزی

علاوه بر کار به‌موقع، بسیاری از مشاوران مدیریت اغلب دوشادوش با مشتریان کار می‌کنند و دسترسی مستقیم به مدیران یا رهبری ندارند. ازآنجایی‌که نقش‌های مشاوره اغلب نیاز دارد که مستقل کارکنید، باید به‌اندازه کافی انگیزه داشته باشید که بدون نظارت اندک و بدون نظارت، نتایجی را ارائه دهید.

انتهای مطلب/