ذهنیت کارآفرینی مجموعه ای از باورها، فرآیندهای فکری و شیوه های نگرش به جهان است که رفتار کارآفرینانه را هدایت می کند. به طور معمول، کارآفرینان قاطعانه بر این باورند که می توان وضعیت زندگی خود را بهبود بخشید و زندگی را با شرایط خود زندگی کرد. آنها همچنین به توانایی خود در یادگیری، رشد، سازگاری و موفقیت ایمان دارند. طرز فکر کارآفرینان موفق از بسیاری جهات با طرز فکر کارگران سنتی متفاوت است.

به عنوان مثال، اگر یک کارگر سنتی نیاز به کسب درآمد بیشتر داشته باشد، اغلب رزومه خود را بررسی می کند و به دنبال شغلی با درآمد بهتر می گردد. با این حال، فردی با روحیه کارآفرینی به دنبال راه هایی برای کسب درآمد از طریق راه اندازی یا رشد یک کسب و کار است. نکته اینجاست: هر کسی می تواند طرز فکر یک کارآفرین موفق را توسعه دهد.

اهمیت ذهنیت کارآفرینی

قدرت ذهنیت کارآفرینی وقتی به آن فکر می کنید آشکار می شود. کارآفرینان مانند خودشان موفق می شوند، زیرا فکر می کنند، عمل می کنند و دنیا را متفاوت از اکثر مردم می بینند.  دلایل زیادی وجود دارد که چرا ذهنیت کارآفرینی اهمیت دارد. به عنوان مثال، ایجاد یک ذهنیت کارآفرینی می تواند به کاهش شک، ترس و اضطراب کمک کند. همچنین می تواند به حرکت، تمرکز و رشد کمک کند. ذهنیت کارآفرینی اساس موفقیت کسب و کار است. حال، بیایید بررسی کنیم که کارآفرینان چگونه فکر می کنند.

چگونه مانند یک کارآفرین فکر کنیم

اگر می خواهید یاد بگیرید که چگونه یک ذهنیت کارآفرینی ایجاد کنید، باید بدانید که کارآفرینان موفق چگونه فکر می کنند. بنابراین، بیایید نگاهی دقیق تر به ۲۰ ویژگی اساسی ذهنیت کارآفرینی بیندازیم.

۱.مستقل

این یکی از مهمترین جنبه های ذهنیت کارآفرینی است. کارآفرینان از جمعیت پیروی نمی کنند یا به دیگران نگاه نمی کنند تا به آنها دستور داده شود. در عوض، آنها به قلب خود گوش می دهند و مسیر خود را تراش می دهند. همانطور که استیو جابز، بنیانگذار اپل، گفت: “اجازه ندهید سر و صدای نظرات دیگران صدای درونی شما را خفه کند.”

۲. مسئولیت پذیر

ذهنیت مستقل کارآفرینان موفق از قبول مسئولیت کامل ناشی می شود. کارآفرینان دیگران را به خاطر وضعیت زندگی خود سرزنش نمی کنند – آنها با قبول مسئولیت بهبود آن، خود را توانمند می کنند. شکست، موفقیت، شرایط زندگی مهم نیست که چیست. حتی اگر چیزی تقصیر شما نباشد، با قبول مسئولیت آن، قدرت بهبود آن را پیدا می کنید.

۳. فراوانی

کلید موفقیت کارآفرینی فراوانی است. کارآفرینان موفق می دانند که می توانند وضعیت را بهبود بخشند، پول بیشتری به دست آورند و فرصت های جدیدی خلق کنند. در نتیجه، کارآفرینان پول یا دانش احتکار نمی کنند. آنها باز، سخاوتمند هستند و درک می کنند که “آنچه را که می دهید، دریافت می کنید.” نویسنده و کارآفرین، رابرت کیوساکی، زمانی نوشت: “من هرگز با یک فرد ثروتمند که هرگز پولی از دست نداده باشد، ملاقات نکرده ام. اما من با افراد فقیر زیادی ملاقات کرده ام که هرگز یک سکه از دست نداده اند.»

همچنین بخوانید  10 نقش مهم یک کارآفرین موفق

۴. هدف گرا

تفکر کارآفرینی هدف گرا است. به عبارت دیگر، کارآفرینان موفق آرزوها و رویاهایی ندارند، آنها اهداف و برنامه هایی دارند. بنابراین، هنگام ایجاد یک ذهنیت کارآفرینی، اهداف را تعیین کنید. اهدافی که عبارتند از:

  • خاص
  • قابل اندازه گیری
  • قابل دستیابی
  • مربوط
  • حساس به زمان

۵. از شکست نمی ترسیم

وقتی یاد می گیرید که چگونه مانند یک کارآفرین فکر کنید، باید به شکست متفاوت از اکثر مردم نگاه کنید. کارآفرینان از شکست نمی ترسند، آنها از آن قدردانی می کنند.  هر “شکست” به سادگی یک پله برای یادگیری است و به شما کمک می کند تا به موفقیت نزدیکتر شوید. همانطور که مخترع معروف توماس ادیسون گفت: “من شکست نخورده ام. من فقط ۱۰۰۰۰ راه را پیدا کردم که کار نمی کند. شکست در چیزی مطمئناً به این معنی نیست که شما یک شکست خورده هستید، فقط اینکه چیزی آنطور که انتظار داشتید پیش نرفت و باید دوباره تلاش کنید.

۶. رشد محور

دکتر کارول دوک، روانشناس دانشگاه استنفورد، شکست را مورد مطالعه قرار داد و گفت: “به مدت ۲۰ سال، تحقیقات من نشان داده است که دیدگاهی که شما نسبت به خود اتخاذ می کنید، عمیقاً بر نحوه زندگی شما تأثیر می گذارد.” به طور خاص، او دریافت که دو نوع ذهنیت اصلی وجود دارد: ثابت و رشد.

فردی با ذهنیت ثابت معتقد است که آنها نسبتاً دائمی هستند و نمی توانند خیلی تغییر کنند. ذهنیت کارآفرین رشد محور است. کارآفرینان بر این باورند که می توانند به عنوان یک انسان رشد کنند، چیزهای جدید یاد بگیرند و مهارت های جدید را توسعه دهند. آنها بر این باورند که با کمی تلاش مداوم می توانند خود را به هر کسی که می خواهند تبدیل کنند. هال الرود، نویسنده و کارآفرین پرفروش، گفت: «سطح موفقیت شما به ندرت از سطح پیشرفت شخصی شما فراتر می رود، زیرا موفقیت چیزی است که توسط شخصی که تبدیل می شوید جذب می کنید.» به عبارت دیگر، رشد شخصی تمایل به ایجاد موفقیت دارد. بنابراین، به تلاش برای بهبود خود ادامه دهید .

۷. بازخورد جویی

موفق ترین کارآفرینان نگران به نظر رسیدن جذاب نیستند، آنها فقط می خواهند موفق شوند و می دانند که یادگیری از بازخورد به سرعت بخشیدن به این روند کمک می کند.

۸. یادگیری محور

  • اکثر مردم اوقات فراغت خود را صرف جستجوی سرگرمی می کنند، چه از طریق رسانه های اجتماعی، نتفلیکس، بازی، خواندن رمان یا معاشرت با دوستان. با این حال، تفکر کارآفرینی بیشتر با یادگیری و توسعه سروکار دارد. مثلا:
  • کارآفرینان به جای تماشای تلویزیون، ممکن است در یک دوره آنلاین شرکت کنند تا به آنها کمک کند تا به سمت اهداف خود حرکت کنند.
  • به جای بازی، کارآفرینان اغلب ساعت‌ها را صرف اصلاح قیف فروش خود می‌کنند .
  • و به جای پیمایش در رسانه های اجتماعی، کارآفرینان بیشتر به پادکست های انگیزشی گوش می دهند یا کتاب های تجاری می خوانند .

۹. آینده نگر

اگر می خواهید یاد بگیرید که چگونه مانند یک کارآفرین فکر کنید، باید درازمدت فکر کنید. وارن بافت، سرمایه‌گذار میلیاردر معروف، می‌گوید: «یکی امروز در سایه نشسته است، زیرا کسی مدت‌ها پیش درختی کاشته است.» کارآفرینان موفق می دانند که رسیدن به اهداف بزرگ به زمان زیادی نیاز دارد. بنابراین، آنها با هدف خود شروع می کنند و به عقب کار می کنند و در هر مرحله از راه مهندسی معکوس می کنند.

همچنین بخوانید  چرا طرح کسب‌ و کار مهم است؟

۱۰. خودپذیر

بسیاری از مردم با پذیرش خود دست و پنجه نرم می کنند. وقتی چیزی را در مورد خود دوست ندارید، به راحتی می توانید ارزش خود را بی ارزش کنید یا حتی از خود متنفر شوید. اما اگر ذهنیت رشدی داشته باشید، می دانید که همیشه می توانید تغییر کنید و پیشرفت کنید. بنابراین، کارآفرینان موفق خود را همانگونه که هستند، می پذیرند. آن‌ها می‌دانند که چه کسی هستند، گذرا است، و در تلاش هستند تا به فردی که می‌خواهند تبدیل شوند.

۱۱. خودآگاهی

کارآفرینان می دانند که تنها چیزی که ما را عقب نگه می دارد خودمان هستیم. در نتیجه، آنها خودآگاهی را تمرین می کنند .  آنها به نقاط قوت و ضعف خود توجه زیادی دارند که به آنها امکان می دهد سریعتر پیشرفت کنند و به نقاط قوت خود بازی کنند.

۱۲. مشارکتی

کسب ‌و کارهای بزرگ نیاز به کار گروهی دارند. بنابراین، اگر می‌خواهید مانند یک کارآفرین فکر کنید، باید به جای «من» به «ما» فکر کنید. یک ضرب المثل آفریقایی وجود دارد که می گوید: اگر می خواهی سریع بروی، تنها برو. اگر می خواهید دور بروید، با هم بروید. در نتیجه، کارآفرینان موفق به طور مشترک فکر می کنند و مهارت های رهبری خود را تمرین می کنند.

۱۳. شجاع

کسب و کار آسانی نیست.  همانطور که پیتر دراکر مشاور معروف مدیریت می گوید: “هر وقت یک کسب و کار موفق می بینید، یک بار شخصی تصمیم شجاعانه ای گرفته است.” اما این بدان معنا نیست که کارآفرینان به خود شک ندارند. نلسون ماندلا، فعال و رئیس جمهور سابق آفریقای جنوبی، توضیح داد: “من فهمیدم که شجاعت نبود ترس نیست، بلکه پیروزی بر آن است.”

۱۴. راحت با ناراحتی

شجاعت منجر به یک ویژگی ذهنی کارآفرینی اساسی می شود: یادگیری راحت بودن با ناراحتی. رشد و گسترش شما را ملزم می کند که از منطقه راحتی خود فراتر بروید. بنابراین، هنگام ایجاد یک ذهنیت کارآفرینی، تمرین کنید که به موقعیت های ناراحت کننده مانند طرد شدن متمایل شوید.

۱۵. سازگار

کارآفرینان اهداف بزرگی دارند و می دانند که دیدن کل پلکان قبل از بالا رفتن غیرممکن است. اما به هر حال صعود می کنند، با این آگاهی که همیشه می توانند خود را با تحولات جدید وفق دهند. برای مثال، اگر اولین محصول شما شکست خورد ، یکی دیگر را امتحان کنید. و اگر تبلیغات فیسبوک شما هنوز باعث فروش نمی شود، مهارت های خود را تقویت کنید.

۱۶. حل مسئله

کارآفرینان تفکر انتقادی را توسعه می دهند و سعی می کنند مشکلات را حل کنند.  اگر در مورد آن فکر کنید، این جوهر هر کسب و کاری است. برای مثال، لوله‌کش‌ها لوله‌های شکسته را تعمیر می‌کنند، نت‌فلیکس خستگی را درمان می‌کند، و تولیدکنندگان خودرو به مردم کمک می‌کنند تا در اطراف خود حرکت کنند. برایان چسکی، یکی از بنیانگذاران Airbnb، می‌گوید: «اگر سعی می‌کردیم به یک ایده خوب فکر کنیم، نمی‌توانستیم به ایده خوبی فکر کنیم. شما فقط باید راه حل یک مشکل را در زندگی خود پیدا کنید.”

همچنین بخوانید  اهمیت کارآفرینی؛ انواع، مزایا و سبک ها

۱۷. رانده و سرسخت

انگیزه بخشی ضروری از ذهن کارآفرینی است. کارآفرینان برای رسیدن به اهداف خود انگیزه و انگیزه دارند. آن‌ها سخت کار می‌کنند و از سواری لذت می‌برند، زیرا می‌دانند که از این راه سود خواهند برد. مارک کوبان، کارآفرین گفت: «این در مورد پول یا ارتباطات نیست. این تمایل به کار کردن و یادگیری بیشتر از همه در مورد کسب و کار شما است. به طور مشابه، کارآفرینان برای دستیابی به اهداف خود به جهنم یا آب بالا دست می یابند. وقتی شرایط سخت می‌شود، به آن پایبند می‌مانند تسلیم نمی‌شوند. همانطور که هنری فورد گفت: “وقتی به نظر می رسد همه چیز بر علیه شما پیش می رود، به یاد داشته باشید که هواپیما برخلاف باد بلند می شود، نه با آن.”

۱۸. متمرکز

کارآفرینان موفق روی دستیابی به اهداف خود متمرکز هستند، هرگز تعلل نمی کنند و همیشه مهمترین وظایف را در اولویت قرار می دهند. برای انجام این کار، از خود بپرسید: “آیا این به من کمک می کند تا به اهداف بلندمدت خود برسم؟” اگر پاسخ مثبت است، بپرسید: “آیا این مهمترین کاری است که در حال حاضر انجام می شود؟”

۱۹. عمل گرا

کارآفرینان دوست دارند کتاب بخوانند، ویدیو تماشا کنند و برنامه ریزی کنند، اما در واقع هرگز به کسب و کار نمی پردازند . کارآفرینان مشتاق تمایل به عمل دارند. آنها می دانند که علم بدون عمل بی معنی است. همانطور که والت دیزنی، انیماتور و کارآفرین گفت: “راه شروع این است که حرف زدن را کنار بگذارید و شروع به انجام دادن کنید.”

۲۰. تعیین کننده

ذهن کارآفرین تعیین کننده است. کارآفرینان باید با مشکلات روبرو شوند و هر روز تصمیمات زیادی بگیرند، اغلب با اطلاعات ناکافی برای کمک.  کارآفرینان موفق تصمیم می گیرند و سپس به سر کار باز می گردند. آنها می دانند که «شما همیشه می توانید یک صفحه بد را ویرایش کنید. شما نمی توانید یک صفحه خالی را ویرایش کنید، همانطور که نویسنده جودی پیکول گفت: بنابراین قاطعیت را تمرین کنید. برای مثال، دفعه بعد که در یک رستوران هستید، یک بار به منو نگاه کنید، تصمیم بگیرید و با اطمینان سفارش دهید.

جمع بندی

داشتن یک ذهنیت کارآفرینی به شما این امکان را می‌دهد که متفاوت از یک کارگر معمولی فکر کنید، عمل کنید و دنیا را درک کنید و پایه و اساس موفقیت را ایجاد کنید . اکنون، شما نمی توانید یک شبه ذهنیت کارآفرینی ایجاد کنید. اما، با درک برخی از مهارت‌ها و ویژگی‌های کلیدی کارآفرینی، می‌توانید مراقب رفتار خود باشید و یاد بگیرید که چگونه مانند یک کارآفرین فکر کنید.

انتهای مطلب/ منبع