مشاور بازاریابی یک حرفه ای خارج از کسب و کار است که با شرکت ها برای ایجاد و اجرای استراتژی های بازاریابی کار می کند. در حالت ایده آل، آنها سال ها تجربه در صنعت دارند. آنها قادر به دیدن یک طرح در تمام مراحل هستند از جمله ایجاد، پیام رسانی، هدف گذاری و تحویل. اما کار به همین جا ختم نمی شود. یک مشاور بازاریابی توانمند باید به همان اندازه با تحلیل و نظارت کمپین آشنا باشد.

آنها می توانند در صورت نیاز روش ارسال پیام یا تحویل را تغییر دهند و در نهایت نتایج وعده داده شده را به هر کسب و کاری که با آن کار می کنند ارائه دهند. و این وظیفه واقعی یک مشاور است برای رسیدن به اهداف شرکت شما. خواه ترافیک جستجوی ارگانیک بیشتر باشد، ROI  بالاتر از کمپین های رسانه های اجتماعی یا تعداد بیشتر مشترکین وبلاگ، یک مشاور با شما همکاری می کند تا به شما در رسیدن به این اهداف کمک کند. 

چرا مردم یک مشاور بازاریابی استخدام می کنند؟

استدلال در اینجا بسیار ساده است؛ آنها مهارت خاصی دارند که شرکت شما به آن نیاز دارد . یک مشاور بازاریابی دارای تجربه و نتایج اثبات شده در زمینه خود است. آنها اغلب زمانی مفید هستند که یک کسب و کار به تازگی شروع به کار کرده است ، یا هدف خاصی در ذهن دارد که باید به آن دست یابند .  در حالی که ممکن است شما بیننده ای باشید که اهداف را تعیین می کند، یک مشاور دانش لازم را دارد تا آن اهداف را به واقعیت تبدیل کند. مطمئناً، همیشه می‌توانید فردی را به صورت داخلی استخدام کنید تا این کار را به عهده بگیرد.

آنها به طور کلی در پول شما صرفه جویی می کنند. بله، ممکن است نرخ آنها بیشتر باشد. اما باعث صرفه جویی در حقوق تمام وقت و مزایای مرتبط با آن می شود. فرض کنید در حال آماده شدن برای معرفی محصول یا رونمایی شرکت هستید. شما به یک متخصص در این زمینه نیاز دارید اما فقط برای این کار، آن وقت است که شما یک مشاور استخدام می کنید. یا شاید شما یک محصول یا ایده عالی داشته باشید، اما هیچ استراتژی واقعی برای بازاریابی آن در ذهن ندارید، یا دانش کار در مورد اینکه چگونه همه قطعات مختلف در یک برنامه بازاریابی کلی قرار می گیرند.

تفاوت بین یک مشاور بازاریابی و یک آژانس بازاریابی چیست؟

مشاور بازاریابی به طور کلی نمایشی تک نفره است. از سوی دیگر، یک آژانس بازاریابی، یک کسب و کار با خدمات کامل با قابلیت مدیریت تمام جنبه های فرآیند بازاریابی است.   هر دو بر بازاریابی متمرکز هستند و باید با تمام جنبه ها و ابزارهای موجود برای تحقق جادوی بازاریابی آشنا باشند.

همچنین بخوانید  مزایای استخدام مشاور بازاریابی چیست؟

تفاوت بین یک مشاور بازاریابی و یک آژانس بازاریابی

اینکه کدام یک برای شما مناسب است در نهایت به اهداف شما بستگی دارد و موارد زیر می تواند به شما در تصمیم گیری کمک کند:

  • در دسترس بودن: یک آژانس احتمالاً پرسنل کامل دارد و بنابراین به طور کامل به نیازهای شما پاسخ می دهد. یک مشاور احتمالاً چندین مشتری دارد و ممکن است زمان محدودی در روز داشته باشد تا به طور خاص با شرکت شما کار کند.
  • توجه شخصی: از طرف دیگر، با مشاوری که دقیقاً می دانید با چه کسی کار می کنید. و از آنجا که موفقیت کسب و کار و شهرت آنها به روابطی مانند روابط شما بستگی دارد، یک مشاور ممکن است تمایل بیشتری برای شرکت شما داشته باشد. اغلب، یک آژانس تعداد زیادی از مشتریان را پذیرفته و خدمات معمولی را ارائه می دهد، در حالی که یک مشاور بر تعداد محدودی از مشتریان تمرکز می کند و به آنها اجازه می دهد توجه و خدمات شخصی را ارائه دهند.
  • محدوده پروژه: برای پروژه های به ویژه بزرگ و در حال انجام، یک آژانس می تواند مفید باشد. افراد متعدد در پروژه اغلب می توانند نتایج را تسریع کنند، به خصوص زمانی که با اجرای کامل طرح بازاریابی سروکار داریم.
  • مجموعه مهارت های تخصصی: اغلب اوقات یک شرکت هدف بسیار خاصی دارد، خواه انجام بهتر سئو یا یک استراتژی خوب توسعه یافته رسانه های اجتماعی، یا هر چیز دیگری باشد. یکی از مزایای مشاور این است که شما می توانید فردی را بیابید که در زمینه مورد نیاز شما متخصص باشد، نه اینکه یک آژانس خدمات کامل ارائه دهد.
  • هزینه های مقیاس پذیر: رفتن به مسیر مشاور نیز می تواند مقرون به صرفه تر باشد. به جای پرداخت هزینه برای کل آژانس، فقط برای یک نفر برای انجام یک کار خاص پول می دهید. به خاطر داشته باشید که استراتژی‌های بازاریابی مدرن اغلب شامل استفاده از ابزارهای پرهزینه برای تجزیه و تحلیل، تحقیقات کلمات کلیدی و غیره می‌شوند که اغلب برای مشاوران غیرواقعی است. از سوی دیگر، آژانس ها احتمالاً می توانند هزینه را جذب کرده و به شرکت شما ارائه دهند.
همچنین بخوانید  ویژگی های مشاوران بازاریابی عالی

هنگام استخدام مشاور بازاریابی چه نکاتی را باید رعایت کرد

استخدام مشاور بازاریابی با مجموعه ای از چالش های منحصر به فرد همراه است. بنابراین، مانند هر کارمند دیگری، باید هر شخص را در یک فرآیند غربالگری کامل قرار دهید . در این مورد، موارد خاصی وجود دارد که باید مراقب آنها بود. اول از همه، هر کسی می تواند بگوید که یک مشاور است. پس با آنها گفتگو کنید. از پرسیدن سوالات سخت نترسید. و مهمتر از همه، مراجع را بررسی کنید و نتایج اثبات شده را بخواهید. بخشی از مشکل این است که برای تبدیل شدن به یک مشاور بازاریابی واقعاً هیچ مدرک رسمی لازم نیست .

شما می توانید با دانستن اینکه به دنبال چه چیزی باشید، جلوتر از مشکل باقی بمانید. یک مشاور خوب باید:

  • دارای مدرک بازاریابی یا یک رشته مرتبط
  • سالها تجربه به عنوان یک بازاریاب کار با یک شرکت
  • یک نمونه کار که دستاوردهای آنها را نشان می دهد
  • تخصص ثابت شده در یک زمینه خاص (بازاریابی دیجیتال، بازاریابی محتوا و غیره)

نشانه های روشنی که نیاز به مشاور بازاریابی دارید

۱.تیم شما بی تجربه است

اگر تیم بازاریابی شما کمی سبز است، قطعا زمان آن رسیده است که به دنبال استخدام یک مشاور باشید. آنها قادر خواهند بود استراتژی شما را رهبری کنند و بر اجرای آن نظارت کنند و تیم شما در این فرآیند تجربه و بینش ارزشمندی به دست خواهد آورد. بسیاری از مشاوران زمان صرف می کنند تا به مشتریان خود بیاموزند که چگونه کار خود را به طور موثرتر انجام دهند. به این ترتیب، تیم داخلی شما می تواند با اطمینان بیشتر یک متخصص در دسترس، پاهای خود را خیس کند تا در صورت نیاز وارد عمل شود.

۲. شما به یک مشکل برخورد کرده اید

این یکی بزرگ است. در حالی که مشکلات اجتناب ناپذیر است، در واقع همه چیز به نحوه مدیریت بهبودی بستگی دارد. یک بهبودی خوب نیازمند اختراع مجدد است که به معنای ایده‌های تازه و محصولات، طرح‌ها یا کمپین‌های جدید است. اگر رشد شما به حدی رسیده است به یک مشاور بازاریابی نیاز دارید. از مشاور بازاریابی سوال کنید به خصوص زمانی که فرد سابقه موفقیت آمیزی داشته باشد. بنابراین اگر متوجه شدید که کسب و کار زمانی پر رونق شما متوقف شده است، با یک مشاور تماس بگیرید.

۳. تیم شما به راهنمایی استراتژیک نیاز دارد و در مسیرهای بسیار زیادی حرکت می کند

به استراتژی های بازاریابی مانند پازل فکر کنید. شما تعداد زیادی قطعه در اطراف دارید: اجتماعی، محتوا، سئو، PPC، و غیره. برای تکمیل پازل، باید همه قطعات را کنار هم قرار دهید.  که ما را به نشانه روشن بعدی می رساند. مطمئناً، ممکن است دست خود را روی همه قطعات داشته باشید. اما اگر هر کدام به طور مستقل عمل کنند، هرگز به نتایج دلخواه نخواهید رسید.  برای رسیدن به آن، به یک هدف نیاز دارید.

همچنین بخوانید  بهترین استراتژی های بازاریابی بدون هزینه برای کسب و کار

هدف استراتژی بازاریابی این است که اهداف خاصی را که با تلاش های بازاریابی خود می خواهید به آنها برسید، شناسایی کنید. اگر پایان بازی مشخصی در ذهن ندارید، تیم شما احتمالاً به جهات مختلف شکسته خواهد شد. یک مشاور خوب می تواند با تیم شما همکاری کند تا آنها را از طریق یک استراتژی فراگیر راهنمایی کند، استراتژی که هدف نهایی شما را مشخص می کند و هر قطعه از پازل را در یک برنامه قرار می دهد.

۴. شما به یک استراتژی بازاریابی کلی نیاز دارید و می خواهید مطمئن شوید که بهترین است

این با موارد فوق همراه است. به عنوان مثال فرض کنید سال‌ها در کسب ‌و کار بوده‌اید، اما هنوز هیچ استراتژی دیجیتال واقعی ندارید.  طبق گزارشات ۴۹ درصد از کسب‌ و کارها هیچ استراتژی دیجیتالی ندارند.

یک مشاور بازاریابی می‌تواند به شما بگوید که همه این کانال‌ها دقیقاً برای رسیدن به چه چیزی با هم کار می‌کنند و چگونه می‌توانید بهترین نتایج را اجرا کنید. به طور طبیعی، شما می خواهید که استراتژی بهترین است. استخدام یک متخصص کسب و کار شما را موفق تر می کند. کسانی که می خواهند بهترین باشند، خود را با بهترین ها احاطه کرده اند. و این باید شامل استراتژی بازاریابی شما نیز باشد.

۵. شما به کسی نیاز دارید که بتوانید با او تماس بگیرید، بتوانید به او اعتماد کنید

یک مشاور بازاریابی قابلیت اطمینان بسیار مورد نیاز را فراهم می کند. به یاد داشته باشید، یک مشاور معمولاً می‌تواند زمان و خدمات شخصی‌سازی‌ شده‌تری ارائه دهد و اگر اغلب در موقعیت‌هایی قرار می‌گیرید که می‌توانید از پشتیبان بازاریابی استفاده کنید، می‌دانید که به آن نیاز دارید.

وقتی در فیس بوک نظر منفی دریافت کردید یا در وبلاگ خود نظر بدی دریافت کردید، با مشاور خود تماس بگیرید. اگر ترافیک شما به طور ناگهانی کاهش یافت، با مشاور خود تماس بگیرید. اگر وب سایت شما به طور ناگهانی ۳۰ ثانیه طول می کشد تا بارگذاری شود، با مشاور خود تماس بگیرید. 

انتهای مطلب/ منبع