وقتی به مجموعه تلاشهای تبلیغاتی بانک ملت توجه میکنیم در برداشت اول از دید عامه مردم عدم یکپارچگی مشهود است اما از آن مهمتر فقدان تفکر استراتژیک در مدیران ارشد و خصوصاً دپارتمان تبلیغات محرز میباشد.
برای مثال به تبلیغ محیطی که در قالب بیلبورد برای نوروز ۹۶ آماده شده است توجه کنید؛ پیام تبلیغ به درستی طراحی نشده و انتقال آن به مخاطب نیز با مشکلات متعددی روبروست و در بهترین حالت اگر با طنز و کنایه مخاطب مواجه نشود بسیار خوش شانس میباشد. “سال ۹۷ مبارک” عبارت کلیدی این بانک است که تلاش میکند در فضای چریکی و پارتیزانی، توجه مخاطب را به خود جلب نماید.
بسیار واضح است، حتی اگر سوپرمارکت کوچک محلمان از این روش و پیام استفاده کرده بود با نیش و کنایه بسیاری مواجه میشد، اما چگونه است که تیم تبلیغات بانکی این چنین مدعی علاوه بر هدر دادن بودجه تبلیغات، اعتبار بانک را نیز هزینه میکند؟!
نتیجه عدم فهم صحیح از مفاهیم خلاقیت، تبلیغ چریکی، کپی کاری، ابعاد سازمان و برندینگ چیزی جز این اقدام کودکانه انجام شده نمیباشد. آخر چطور میشود در اکثر بیلبوردهای گرانقیمت شهر از یک لوگوی کوچک در فضای خالی بزرگ استفاده شود و در بیلبوردهای دیگر از تبلیغاتی به زعم خود پارتیزانی از جنس کسب و کار کوچک و نوپا و نامتناسب با ابعاد سازمانن استفاده شود؟! این دیده شدن به هر قیمتی در این سطح از کسب و کار اتفاق نادری است که شاید مرغ پخته را نیز به خنده بیاندازد!