کارآفرین کسی است که ماجراجویی و ریسک راه اندازی یک کسب و کار جدید را به عهده می گیرد. کارآفرینان نه تنها کسب ‌و کار خود را راه‌اندازی می‌کنند، بلکه آن‌ها را می‌سازند و مقیاس می‌دهند تا سودآور شوند.

یک کارآفرین چه می کند؟

وقتی کلمه کارآفرین را می شنوید، ممکن است به کسی فکر کنید که استارت آپ خود را راه اندازی کرده است. در حالی که این درست است، کارآفرین کسی است که نیازی را می بیند و برای ایجاد یک کسب و کار تلاش می کند که آن نیاز را برطرف کند. این کسی است که حاضر است ریسک کند و ایده کسب و کار خود را به واقعیت تبدیل کند.

ویژگی های مشترک کارآفرینان

کارآفرینان معمولاً سخت کوش، نوآور و مدبر هستند، زیرا در آغاز، اغلب تنها مسئول موفقیت سرمایه گذاری های خود هستند. مهم نیست که یک ایده استارت آپ چقدر درخشان باشد، کارآفرینان برای ایجاد و راه اندازی یک کسب و کار موفق به مهارت هایی نیاز دارند، از جمله:

  • انطباق پذیری: اگر ایده ای کار نمی کند، ممکن است نیاز داشته باشید که به سرعت سازگار شوید و راه حل هایی پیدا کنید.
  • توانایی شبکه سازی: شبکه سازی می تواند یکی از ارزشمندترین مهارت هایی باشد که شما به عنوان یک کارآفرین یاد می گیرید. رشد یک کسب و کار موفق نیاز به زمان و تلاش زیادی دارد. ایجاد شبکه ای از افراد همفکر می تواند به شما کمک کند تا کسب و کار جدید خود را بازاریابی کنید و در هنگام بروز چالش ها با انگیزه و مشتاق بمانید. همکاری و شبکه سازی همچنین می تواند فرصت هایی برای یادگیری از دیگر کارآفرینان ایجاد کند.
  • با جمع آوری سرمایه راحت باشید: مگر اینکه منابع لازم برای شروع کسب و کار جدید خود را نداشته باشید، احتمالاً باید زمان مناسبی را صرف فروش و جستجوی سرمایه گذاری در ایده خود کنید.
  • رهبری: به عنوان موسس شرکت خود، باید تصمیمات مهمی بگیرید و یک تیم بسازید و مدیریت کنید.

در حالی که هنگام راه اندازی کسب و کار خود می توانید در مورد انتظارات در مورد هر گونه آموزش رسمی، گواهینامه یا الزامات آموزشی انعطاف پذیری داشته باشید، کارآفرینان رانده می شوند و یادگیرندگان مادام العمر هستند. این در مورد ایده ها، تجربه و تعهد شما برای تحقق بخشیدن به چشم اندازتان است.

نمونه های کارآفرینی

برخی از نمونه های معروف کارآفرینان عبارتند از والت دیزنی، اپرا وینفری و استیو جابز. این صاحبان کسب ‌و کار خودساخته چشم‌اندازی داشتند و آن را از سر گذراندند، سختی‌ها را پشت سر گذاشتند و در مسیر باقی ماندند.  این افراد همچنین نشان می‌دهند که کارآفرینی می‌تواند متفاوت به نظر برسد و برای راه‌اندازی یک کسب‌ و کار لازم نیست مخترع یا مهندس باشید.

همچنین بخوانید  تفاوت مشاوره کسب و کار و مشاوره مدیریت چیست؟

آیا کارآفرینی یک شغل است؟

کارآفرین بودن یک شغل است و می تواند یک انتخاب شغلی مادام العمر باشد که به یک تلاش پرسود تبدیل شود. به عنوان یک کارآفرین، شما در حال حل مشکلات و نوآوری به روشی هستید که ممکن است برای اقتصاد ارزش داشته باشد. در ابتدا می تواند چالش برانگیز باشد، اما پاداش داشتن شرکت شخصی برای بیشتر کارآفرینان ارزش آن را دارد. مانند سایر مشاغل، می توانید تا زمان بازنشستگی به عنوان کارآفرین کار کنید. همچنین ممکن است چندین کسب و کار یا فقط یک کسب و کار راه اندازی کنید. این مسیر شغلی می تواند طولانی مدت باشد و منجر به رضایت شغلی و استقلال مالی شود. چه در بلندمدت شرکت خود را گسترش دهید، چه شروع به کسب و کار جدید کنید یا به عنوان مشاور برای کارآفرینان دیگر کار کنید، ممکن است کارآفرینی را به یک حرفه تمام وقت و مادام العمر تبدیل کنید.

چهار نوع کارآفرینی چیست؟

چهار نوع کارآفرین بر اساس مدل های مختلف کسب و کار که دنبال می شوند وجود دارد :

۱.کارآفرینان شرکت های بزرگ با کسب یا ایجاد یک بخش داخلی جدید، کسب و کارهایی را در یک کسب و کار از قبل ایجاد شده راه اندازی می کنند. به عنوان مثال می توان به خرید اینستاگرام توسط فیس بوک و راه اندازی Google Maps توسط گوگل اشاره کرد.

۲. کارآفرینان کسب و کارهای کوچک بدون هیچ برنامه ای برای گسترش در مقیاس وسیع، کسب و کار خود را باز می کنند. اغلب، آنها یک مکان واحد را باز می کنند و نیازهای مالی خود را به جای ارتباط با سرمایه گذاران بر عهده می گیرند. به عنوان مثال می‌توان به رستوران‌های محلی، فروشگاه‌های هدیه، و فروشگاه‌های خرده‌فروشی مستقل اشاره کرد.

۳. کارآفرینان اجتماعی برای ایجاد تغییرات اجتماعی با محصولات یا خدمات خود تلاش می کنند. هدف آنها ایجاد یک کسب و کار پایدار است که بتواند یک مشکل اجتماعی را حل کند یا به یک موضوع اجتماعی بپردازد. به عنوان مثال می توان به کتاب ها برای زندانیان و TOMS اشاره کرد.

همچنین بخوانید  اهمیت کارآفرینی؛ انواع، مزایا و سبک ها

۴. کارآفرینان استارت‌آپ مقیاس‌پذیر، کسب‌وکارهایی را با هدف رشد گسترده و بلندمدت راه‌اندازی می‌کنند. آنها مبتکرانی هستند که ممکن است اغلب ایده جدیدی داشته باشند که بازار جدیدی را تکان دهد یا به طور کلی راه اندازی کند. به عنوان مثال می توان به شرکت هایی مانند متا و اوبر اشاره کرد.

چگونه یک کارآفرین شویم

برای تبدیل شدن به یک کارآفرین، قابلیت اجرای ایده های خود را در نظر بگیرید و در مورد اینکه آیا شخص دیگری کار مشابهی انجام می دهد یا خیر، تحقیق کنید. پس از ارزیابی قابلیت شروع کسب و کار خود، با ساختن طرح کسب و کار خود ، از تامین مالی گرفته تا توسعه محصول، به عمق آن بروید.

تحقیق انجام دهید

سؤالات زیر را در نظر بگیرید تا به شما کمک کند در مورد کسب و کار جدید خود بیاموزید:

  • آیا ایده شما مشکلی را حل می کند که نیاز به رفع دارد؟
  • چگونه می توانید صنایع قدیمی یا بازارهای خاص را با فناوری مدرن مختل کنید؟
  • رقابت شما چگونه به نظر می رسد؟ شما باید یک تحلیل رقیب انجام دهید و تعیین کنید که آیا ایده شما نیازی است که دیگران دارند و مایل به پرداخت آن هستند یا خیر.

یک شبکه بسازید

هنگامی که مشخص کردید که آیا ایده شما می تواند به یک کسب و کار موفق تبدیل شود، روی ایجاد شبکه خود با افرادی که از شما حمایت می کنند تمرکز کنید. در رویدادهای شبکه در منطقه خود شرکت کنید و با سرمایه گذاران، وکلا و هر کسی که ممکن است بتواند در این راه کمک کند ارتباط برقرار کنید. به دنبال یافتن یک مربی باشید که بتواند شما را راهنمایی کند و در حین بررسی جزئیات عملیات کسب و کارتان راهنمایی کند.

سازماندهی کنید

سازماندهی ایده خود در مراحل عملی و یک برنامه مشخص، گام مهمی در راه اندازی یک کسب و کار است. یک طرح کسب و کار  ایجاد کنید و یک شریک تجاری یا بررسی حرفه ای و ارائه بازخورد در نظر بگیرید. همچنین می‌توانید شخصی را استخدام کنید تا یکی برای شما بنویسد یا از منابع آنلاین رایگان برای ایجاد آن استفاده کنید.

در مرحله بعد، کسب و کار خود را ثبت کنید و یک حساب بانکی باز کنید. مکانی را انتخاب کنید و در آن مستقر شوید. هر چه زودتر برای جذب سرمایه‌گذاران برای کمک به تامین مالی کسب‌وکارتان، یک اثبات مفهومی ایجاد کنید. تعامل با سرمایه گذاران و مشتریان و گرفتن بازخورد از آنها در شکل دادن به جهت کسب و کار شما ارزشمند است.

همچنین بخوانید  یک کارآفرین چه می کند؟

بودجه دریافت کنید

اگر وام می گیرید، نوع وام مورد نیاز خود و پرداخت هایی را که می توانید بپردازید، مشخص کنید. تمام مدارک مورد نیاز وام دهنده را جمع آوری کنید. اطمینان حاصل کنید که بر اساس وضعیت تجاری و مالی خود برای وام مناسب اقدام می کنید. کارآفرینان ممکن است برای انواع مختلف وام های کسب و کار مانند خطوط اعتباری، وام های شخصی برای استفاده تجاری، و وام های اداری درخواست دهند.

بسازید و تست کنید

ساختن و عرضه حداقل محصول قابل دوام (MVP) می تواند به جذب اولین مشتریان بالقوه شما کمک کند تا به اعتبار ایده شما کمک کنند. از این به عنوان فرصتی استفاده کنید تا ببینید چه چیزی کار می کند و چه چیزی خوب نیست. این مرحله آزمون و خطا برای موفقیت بلند مدت کسب و کار شما ضروری است.  شما از طیف گسترده ای از افراد ورودی می خواهید. از بازخورد برای کمک به تصمیم گیری در مورد پیشرفت شرکت خود استفاده کنید. لازم نیست مفهوم شما کامل باشد. این مرحله تضمین می کند که مردم به محصول یا خدمات شما علاقه مند هستند و فرصتی را برای تنظیم دقیق آن بر اساس بازخورد ارائه می دهد

پس از جمع‌آوری داده‌ها و اجرای تغییرات از اجرای آزمایشی، محصول و طرح کسب‌وکار شما باید نسبتاً صیقل‌پذیر باشد و برای مصرف‌کنندگان مورد نظر هدف قرار گیرد. داشتن این جزئیات به ترتیب می تواند متقاعد کردن سرمایه گذاران برای تامین مالی سرمایه گذاری شما را آسان تر کند.

کسب و کار خود را مقیاس کنید

پولی را که جمع آوری کرده اید بردارید و آنچه را که برای ایجاد و توسعه کسب و کارتان لازم است اختصاص دهید. به عنوان یک نکته، بسیاری از صاحبان کسب‌وکار موفق پیشنهاد می‌کنند که با در نظر گرفتن پایان کار شروع کنید تا به‌درستی اهداف خود را همزمان با مقیاس‌سازی کسب‌ و کارتان هماهنگ کنید. بر این اساس جریان نقدی خود را مدیریت کنید و ممکن است شاهد رشدی باشید که با رویاهای اولیه شما برای شرکت یا فراتر از آن مطابقت دارد.

انتهای مطلب/ منبع