در عصر حاضر، اگر می خواهید برند خود را ایجاد کنید، رسانه های اجتماعی دیگر اختیاری نیستند. این یک الزام مطلق و یک راه ضروری است که نه تنها به مخاطبان هدف خود، بدون توجه به جمعیت شناسی که به آن تعلق دارند، دست یابید، بلکه از هر کجا و در هر زمان با آنها ارتباط برقرار کنید. به علاوه، شرکت‌های بزرگ فناوری با ارتقاء و به‌روزرسانی مداوم خود، استفاده از ابزار، منابع و ویژگی‌های مورد نیاز برای ایجاد محتوا و حفظ حضور خوب در رسانه‌های اجتماعی را برای ما آسان‌تر از همیشه می‌کنند.

قبل از اینکه عمیق تر به موضوع بپردازیم، ابتدا آن را تعریف می کنیم. به بیان ساده، استراتژی رسانه های اجتماعی اساساً خلاصه ای از هر کاری است که قصد دارید انجام دهید و در حساب های رسانه های اجتماعی خود به دست آورید. به عبارت دیگر، اهدافی که می خواهید در پلت فرم به آنها برسید و اینکه چگونه برای انجام آن برنامه ریزی می کنید.

۱.اهداف خود را مشخص کنید

ابتدا از خود بپرسید “چرا؟” این به اهداف شما چه در کوتاه مدت و چه در بلندمدت اشاره دارد. چرا در شبکه های اجتماعی حضور دارید؟ در زیر متداول ترین اهداف آمده است:

  • تولید سرنخ
  • افزایش درآمد
  • افزایش آگاهی از برند
  • تقویت مشارکت جامعه
  • بهبود روابط عمومی
  • ارائه پشتیبانی

توجه داشته باشید که می توانید بیش از یک هدف داشته باشید و این کاملاً خوب است. با توجه به آنچه گفته شد، توصیه می شود برای به دست آوردن نتایج بهتر روی مقدار واقعی تمرکز کنید. این بدان معناست که هر چه تیم شما کوچکتر باشد، می توانید اهداف کمتری را به طور همزمان به بشقاب خود اضافه کنید.

همچنین بخوانید  هوش مصنوعی چگونه فناوری فرآیند استخدام را تغییر می دهد

به خاطر داشته باشید که این گام اول برای آنچه در مرحله بعدی خواهد آمد بسیار مهم است. به عنوان مثال، اگر هدف شما این است که ترافیک بیشتری را به وب سایت خود هدایت کنید، پس باید روی ایجاد وب سایت خود تا حد امکان کاربر پسند کار کنید. اما، اگر هدف شما افزایش تعامل است، باید تمرکز خود را به محتوای خلاقانه تغییر دهید.

۲. مخاطب هدف خود را شناسایی کنید

ضرب المثل معروفی وجود دارد که می گوید: “اگر می خواهی همه را راضی کنی، در نهایت هیچ کس را راضی نمی کنی.” نکته مهم در اینجا این است که شما نمی توانید محتوایی ایجاد کنید که همه دوست داشته باشند. شما باید جایگاه خود را بسازید. بنابراین، دانستن اینکه مخاطبان شما چه کسانی هستند و وقت گذاشتن برای درک بهتر آنها بسیار مهم است. به این ترتیب، می‌توانید تضمین کنید که محتوایی ایجاد می‌کنید که به احتمال زیاد آنها به طور مثبت با آن درگیر می‌شوند و همچنین شانس بازدیدکنندگان صفحه شما را برای تبدیل شدن به فالوور و در نهایت مشتری افزایش می‌دهد.

ابزارهای زیادی وجود دارد، چه پولی و چه رایگان، که می‌توانید به صورت آنلاین پیدا کنید و به جمع‌آوری داده‌ها و تجزیه و تحلیل آن‌ها کمک کنید. اصلی ترین ویژگی هایی که باید در نظر بگیرید سن، جنسیت و مکان است. اگرچه، شما نباید در اینجا متوقف شوید. توصیه می شود مواردی مانند پیشینه اقتصادی، منافع، متوسط ​​درآمد و غیره را نیز در نظر بگیرید. یک قانون کلی دیگر که باید رعایت کنید این است که هرگز در مورد مخاطبان خود فرضیات را به کار نبرید، حقیقت در داده‌هایی است که در اختیار شماست.

همچنین بخوانید  3 نکته بازاریابی برای افزایش فروش دیجیتال

۳. KPI های خود را تعریف کنید

بسیار مهم است که رسانه های اجتماعی شما مبتنی بر داده باشند. این مستلزم آن است که شما بر روی معیاری که واقعا مهم است تمرکز کنید. ما به اعدادی اشاره می کنیم که با استفاده از آنها می توانید موفقیت خود را ردیابی کنید و بازگشت سرمایه (ROI) خود را اندازه گیری کنید، یعنی اینکه چقدر به اهداف تعریف شده قبلی خود نزدیک شده اید. شاخص های کلیدی عملکرد یا به اختصار KPI، همانطور که از نام آن پیداست، به شما می گوید که استراتژی رسانه های اجتماعی شما در این پلتفرم ها چقدر خوب عمل می کند. در زیر، متداول ترین KPI آمده است:

  • تعامل: تعداد کل تعاملات اجتماعی تقسیم بر تعداد کل برداشت ها
  • بازدید: تعداد بازدید از نمایه شما
  • بازدیدها: تعداد کل بازدیدهای یک پست
  • لایک ها: تعداد کل لایک ها

۴. محتوای خود را متنوع کنید

یکی از فرمول‌هایی که می‌توان از آن برای تنوع محتوا استفاده کرد، ایجاد تعادل بین اطلاع‌رسانی، سرگرمی و فروش است. نیازی به گفتن نیست که تولید محتوا یک فرآیند کامل است که به طیف گسترده ای از مهارت های فنی و نرم نیاز دارد. در حالت ایده آل، شما به اعضای تیم با زمینه های مختلف مانند طراحی، نویسندگی، بازاریابی و غیره نیاز دارید تا محتوای رسانه های اجتماعی خود را با دقت ایجاد کنید.

علاوه بر این، تقویم محتوا ممکن است مفید باشد. آنها به صورت رایگان در دسترس هستند و می توان به صورت آفلاین و آنلاین به آنها دسترسی داشت. آنها به شما کمک می کنند تا محتوای خود را از قبل آماده کنید، آنها را برنامه ریزی کنید و در نهایت آنها را در زمان مقرر منتشر کنید.

همچنین بخوانید  سه ایده برای شروع کسب و کار طلا

جمع بندی

درست است که سخت کوشی نتیجه می دهد، اما سخت کوشی بدون حضور مناسب در شبکه های اجتماعی نیز نتیجه نخواهد داد. از این رو، ارزش آن را دارد که پول، زمان و تلاش خود را صرف کنید و یک استراتژی دقیق رسانه اجتماعی را که برای برند خاص شما بهترین است، برنامه ریزی کنید. این سرمایه گذاری است که مطمئناً در نهایت نتیجه خواهد داد.

انتهای مطلب/ منبع