کسب و کار در مسیر صحیح و اساسی ...

اگر تا به حال به این فکر کرده اید که یک مشاور کسب و کار شوید اما به دلیل اینکه مطمئن نبودید می توانید این کار را انجام دهید این کار را متوقف کردید، شما تنها نیستید. یکی از بزرگترین عواملی که مدیران اجرایی را از درگیر شدن در کارهای مشاوره ای باز می دارد، عدم تجربه آنها به عنوان مشاور و ترس ناشی از آن است. 

اما مشاور برای اولین بار بودن یک عامل منفی نیست. در واقع، این که آیا کسی بارها به عنوان مشاور خدمت کرده است یا اولین بار است که برای او مهم نیست، همه اینها به ویژگی های مثبتی که دارد و ارزشی که آورده است برمی گردد. در اینجا لیستی از ویژگی های شخصیتی برجسته وجود دارد که به شما اطلاع می دهد که آیا می توانید یک مشاور موفق باشید. 

۱.علاقه واقعی به کمک به موفقیت دیگران داشته باشید

حرفه ای هایی که در نقش مشاور موفق ترین هستند، کسانی هستند که واقعاً مشتاق کار در کنار یک مدیر عامل یا رهبر کسب و کار هستند که به کمک کمی بیشتر نیاز دارند. خوشبختانه، شرکت‌ها در تقریباً هر صنعتی که قابل تصور هستند، به طور فعال به دنبال مشاور هستند، بنابراین یافتن شرکت‌هایی با مأموریتی که با علایق شخصی شما همسو باشد آسان است. 

به‌علاوه، داشتن یک کار مشاوره‌ای بر اساس تقاضا به شما امکان می‌دهد تصمیم بگیرید که چه زمانی و چند وقت یک‌بار در فرصت‌هایی شرکت می‌کنید تا اطمینان حاصل کنید که همه مشارکت‌ها معنادار هستند، هم برای مشاور و هم برای شرکت. مشاوران درخواستی هر ساعت، در روزها و ساعاتی که به بهترین وجه با برنامه آنها مطابقت دارد، استخدام می شوند. 

۲.  تخصص عمیقی در مورد موضوع رشته خود داشته باشند

دانش و تجربیات دست اولی که مدیران در اختیار دارند برای شرکت هایی که نیاز به پر کردن شکاف های درون سازمان خود دارند بسیار ارزشمند است. اگر تخصص یا مجموعه مهارت خاصی دارید که با نیازهای یک شرکت مرتبط است، به یک دارایی حیاتی در کمک به آنها برای غلبه بر چالش ها یا فرصت های جدید تبدیل می شوید.

۳. تمایل به اشتراک مشاوره و دانش

دانش داشتن در یک موضوع یک چیز است، اما اینکه بخواهید آن تخصص را با دیگران به اشتراک بگذارید چیز دیگری است. تمایل به اشتراک گذاری مشاوره یکی از مهمترین جنبه های مشاور بودن است. تا زمانی که آماده باشید تا آنچه را که می دانید به دیگران آموزش دهید، می توانید نقش بسیار مؤثری در موفقیت یک شرکت دیگر ایفا کنید.

۴. مهارت های ارتباطی موثر را نشان می دهد

اینکه بتوانید افکار و ایده های خود را به گونه ای به اشتراک بگذارید که دیگران بتوانند آن را درک کنند، به عنوان یک مشاور بسیار مهم است. اگر فردی که مشاوره شما را دریافت می کند از اصطلاحات مشابه شما استفاده نمی کند، باید آن را به گونه ای تجزیه کنید که با او همخوانی داشته باشد.

همچنین مواقعی وجود دارد که مشاوران باید صدای استدلال یا مخالفت با یک مدیر عامل برای بهبود شرکت باشند و در انجام این کار آنها باید با استدلال های خود رک و واقع بینانه رفتار کنند. یک مشاور خوب بازخورد سازنده ای ارائه می دهد به گونه ای که باعث تشویق به تغییر یا پیشرفت شود

۵. به طور موثر اهدافی را تعیین کرده و به آنها دست می یابد

یکی از اجزای اصلی مشاور بودن، کمک به مدیر عامل یا تیم رهبری برای رسیدن به یک هدف یا اهداف خاص است. مدیران عامل چیزهای زیادی در سر دارند، که گاهی اوقات می تواند آنها را از تمرکز بر روی هدفی که در نقطه قبلی تعیین کرده اند منحرف کند. یک مشاور خوب مدیر عامل را به مسیر خود هدایت می کند تا مطمئن شود که به اهداف خود می رسد. در انجام این کار، شما باید منصف و عینی باشید و همچنین بتوانید به چالش‌ها رسیدگی کنید.

۶. دارای نگرش مثبت است و می تواند الگوی مثبتی باشد

مشاوران این فرصت منحصر به فرد را دارند تا به موفقیت یک شرکت دیگر کمک کنند و در نتیجه رابطه منحصر به فردی با مدیرعامل دارند. بسیاری از مدیران عامل، مشاوران خود را به عنوان یک مربی و الگوی شخصی می بینند که به آنها کمک می کند تا رهبران بهتری شوند. یک مشاور موفق با الگو گرفتن و حمایت و دیدگاه مثبت در زمان های خوب و بد ارائه می دهد.

۷. از شبکه ای از همتایان استفاده می کند

علاوه بر تخصص عمیق خود، مشاوران چیزهای بسیار ارزشمند دیگری برای ارائه دارند ارتباطات کسب و کار. شاید ساده به نظر برسد، اما انجام چند معرفی می‌تواند درها و فرصت‌های جدیدی را برای یک مدیر عامل باز کند. اما نگران نباشید، لازم نیست کل شبکه خود را واگذار کنید، بلکه در عوض ارتباطات خود را ارزیابی کنید و تصمیم بگیرید که کجا روابط کسب و کار شما می تواند برای هر دو طرف درگیر مفید باشد و به عنوان یک امتیاز اضافی، روابط موجود شما را تقویت می کند.

۸. توانایی گوش دادن

به عنوان فردی که در یک موضوع باتجربه تر یا آگاه تر است، بیان نظرات و ایده های خود آسان تر است. با این حال، گوش دادن می تواند به همان اندازه مفید باشد. مدیران عامل اغلب به کسی نیاز دارند تا در مورد مشکلات صحبت کند یا ایده ها را با او مطرح کند، و شنونده دقیق بودن به شما بینشی در مورد فرآیندهای فکری آنها یا مسیری که سعی در حرکت به سمت آن دارند می دهد، که در نهایت به شما کمک می کند تا آنها را به سمت دستیابی به اهدافشان راهنمایی کنید.

۹. علاقه مند به کارشان

اگر نسبت به کاری که انجام می دهید اشتیاق دارید، این کار خود را نشان خواهد داد. موفق ترین مشاوران کسانی هستند که در مورد حل چالش های جدید هیجان زده می شوند و مشتاقانه به فرصت های جدید نزدیک می شوند. اگر واقعاً تحت تأثیر مأموریت یا ارزش های یک شرکت قرار نگیرید، انگیزه کمتری برای عملکرد خوب به عنوان مشاور خواهید داشت.

۱۰. برای نظرات دیگران ارزش قائل است

در نهایت، یک مشاور خوب به نظرات افرادی که با آنها کار می کنند احترام می گذارد و برای آنها ارزش قائل است. وقتی از ایده‌های دیگران حمایت می‌کنید، بهتر می‌توانید با آنها همکاری کنید، این ایده‌ها را بسازید، و اهدافی را که نتیجه‌محور هستند ایجاد کنید.

انتهای مطلب/ منبع