یوگی برا یک بار گفت: “آینده آن چیزی نیست که قبلا بود.” اگرچه این نقل قول ساده تر از همیشه به نظر می رسد. بسیاری از ufs احساس می کنند که آینده سریعتر از گذشته به اینجا می رسد. این روزها، به دلیل فناوری‌های جدید، طرح‌های کسب و کار نوآورانه، ادغام‌ها و غیره، بازارها تقریباً یک شبه می‌توانند متحول شوند.

همانطور که مدیریت ریویو اخیرا گزارش داده است، “هیچ شرکتی نمی تواند خود را از نیاز به رویارویی با اساسی ترین چالش های استراتژی امروزی تلقیح کند: چگونگی پیش بینی و تفسیر تغییر در بازار و اطراف آن، و چگونگی استفاده از آن تغییر به سمت استراتژی های برنده.” به نظر می رسد که تعداد فزاینده ای از شرکت ها برای کمک به آنها به آینده پژوهان روی می آورند.

البته، تلاش برای پیش‌بینی وقایع در دنیای پرتلاطم امروزی، مملو از دشواری است و اگر شرط‌بندی‌های کسب و کار بیش از حد روی یک پیش‌بینی قرار بگیرند، به خطر می‌افتد. نمونه‌های زیادی از پیش‌بینی‌ها وجود دارد که در نگاهی به گذشته، کاملاً احمقانه به نظر می‌رسند. به گفته مجله فوربس ، با این وجود، برخی از آینده پژوهان مهارت های پیش بینی خود را ثابت کرده اند . گزارش می دهد که در سال ۱۹۸۰، ادوارد کورنیش، رئیس انجمن جهانی آینده، ۲۹ پیش بینی برای ۲۰ سال آینده منتشر کرد. یازده مورد از پیش‌بینی‌های او به حقیقت پیوست و هشت مورد دیگر به‌طور بحث‌برانگیزی نزدیک شدند.

برخی از استراتژیست های کسب و کار، از جمله متخصصان منابع انسانی، اخیراً شروع به کمک گرفتن از آینده پژوهان کرده اند. به عنوان مدیر منابع انسانیمجله گزارش می دهد، “آینده پژوهان اهداف مدیر تنوع را روشن می کنند، در دسترس بودن آینده مهارت های مورد نیاز را ارزیابی می کنند، رهبران کسب و کار را پشت چشم انداز مشترک همسو می کنند و مسیر جدیدی را برای بخش منابع انسانی تعیین می کنند، در حالی که مدیران منابع انسانی را در لبه های پیشرفته رها می کنند. چه چیزی در آینده نهفته است.”

همچنین بخوانید  10 مزیت برای استفاده از مشاور کسب و کار

سایر گروه های منابع انسانی نیز بر آینده تمرکز می کنند. یکی از آنها انجمن آتی منابع انسانی است که هدف مشخص شده آن مطالعه روندها و موضوعاتی است که می تواند بر ۲۰ شرکت عضو تأثیر منابع انسانی داشته باشد. انجمن با کارشناسان منتخب قرارداد می بندد و عضویتی دارد که فقط با دعوت است.

شرکت بین المللی راکول کمیته خود را برای بررسی محیط برای روندهایی که می تواند بر تجارت آن تأثیر بگذارد ایجاد کرده است. این کمیته با آینده پژوهان حرفه ای کار می کند که چکیده های دوره ای و سایر مطالب را با اعضای کمیته به اشتراک می گذارند. سپس گروه در مورد اهمیت برخی روندها، چگونگی توسعه آنها، چگونگی تأثیرپذیری شرکت و نحوه آماده سازی خود وارد گفتگو می شود. نکته این است که روی آینده های جایگزین مختلف نظارت داشته باشیم.

احتمالاً شناخته شده ترین و سریع ترین تکنیک آینده پژوهان برنامه ریزی سناریو است. مدیریت ریویو گزارش می‌دهد، «با قضاوت بر اساس تعداد و تنوع شرکت‌هایی که مایل به ارائه کار سناریویی خود در کنفرانس‌های عمومی هستند. از جمله شرکت‌هایی مانند Dow Corning، Shell Oil، زیراکس، AT&T، Baxter Healthcare، Sprint، Motorola و غیره به نظر می‌رسد. می توان گفت که سناریوها به سرعت در حال تبدیل شدن به بخشی از ابزار استاندارد استراتژی در بسیاری از شرکت های پیشرو هستند.

پیر واک، یکی از پیشگامان این حوزه که در سال ۱۹۹۷ درگذشت، برنامه‌ریزی سناریو را به عنوان “رشته‌ای برای کشف مجدد قدرت کارآفرینی اولیه آینده‌نگری خلاق در زمینه‌های تغییرات شتابان، پیچیدگی بیشتر و عدم اطمینان واقعی” تعریف کرد. در اصل، سناریوها داستان هایی درباره آینده های احتمالی هستند. بر خلاف پیش‌بینی سنتی، برنامه‌ریزی سناریو بر پیش‌بینی خطی زمان حال برای پیش‌بینی آینده تکیه نمی‌کند. احتمال ناپیوستگی‌های شدید مانند فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی را در نظر می‌گیرد و مجموعه‌ای از داستان‌های جایگزین در مورد اینکه آینده چگونه خواهد بود را ایجاد می‌کند. هدف پیش‌بینی آینده نیست، بلکه این است که مدیران را وادار کنیم تا مفروضات خود را در مورد استراتژی شرکت به چالش بکشند. وقتی خوب انجام شود، به آنها کمک می کند تا احتمالاتی را پیش بینی کنند که در غیر این صورت ممکن است نادیده بگیرند.

همچنین بخوانید  آینده پژوهی: انواع، رویکردها و روش ها

سناریوها همچنین می توانند ابزاری برای کمک به متخصصان منابع انسانی در پیش بینی تغییرات در حوزه خود باشند. برای مثال، مجله Training & Development ، دسامبر گذشته مقاله‌ای منتشر کرد که در آن چهار سناریو از چگونگی پیشرفت حرفه توسعه منابع انسانی (HRD) در طول پنج تا هفت سال آینده را به تفصیل شرح داد. در یک سناریو، اکثر سازمان‌ها مدل سازمانی شبدری چارلز هندی را تطبیق می‌دهند، که در آن هسته کوچکی از کارکنان ضروری توسط کارگران موقت و قراردادی احاطه شده‌اند. سناریوی دیگری وضعیت HRD را در صورت انجام کارهای بیشتر از راه دور، با استفاده از فناوری‌های جدید برای تعامل در محیط‌های مجازی، تصور می‌کند.

این امکان وجود دارد که برنامه ریزی سناریو روزی جایگزین استراتژی های دیگر برای تصور آینده، مانند شبیه سازی های کامپیوتری، شود یا حداقل به طور موثر تکمیل شود. با این حال، تا زمانی که افراد کسب و کارها مجبور به رقابت با یکدیگر در یک بازار پویا باشند، بعید است که تمایل اساسی برای پیش‌بینی رویدادهای آینده از بین برود.

انتهای مطلب/ منبع