آیا تابهحال به این فکر کردهاید که چگونه یک مشاور باشید؟ مشاور چه میکند؟ خوب، پاسخ ساده است – یک مشاور مشاوره میدهد. پاسخ، اگرچه به معنای اصلی آن درست است، اما بسیار مبهم است. اگر میخواهید یک مشاور خود اشتغال شوید، باید ایده بهتری در مورد کسبوکار و روش راهاندازی آن داشته باشید. بیایید سعی کنیم نقش مشاور را تعریف کنیم.
وظیفه یک مشاور ارائه مشاوره به یک فرد یا سازمان در مورد موضوعات در یک جایگاه خاص است. هنوز مبهم به نظر میرسد. درست است؟ قبل از اینکه بخواهید بهعنوان مشاور، کسبوکار خود را راهاندازی کنید، باید کمی عمیقتر درباره این موضوع فکر کنید.
در ادامه یک راهنمای گامبهگام برای کمک به شما برای شروع بهعنوان یک مشاور خود اشتغال آورده شده است.
چگونه یک مشاور باشیم: ۱۰ گام برای خوداشتغالی
مرحله ۱: جایگاهی را که در آن دانش و تجربهدارید، شناسایی کنید
ممکن است به کامپیوتر علاقه داشته باشید. بااینحال، این بدان معنا نیست که شما میتوانید یک مشاور کامپیوتر مستقل شوید (اگرچه میتواند به شما در شروع کمک کند). دانش و تجربه همراه باعلاقه تنها راه شروع است. اگر اطلاعاتی در مورد کامپیوتر (سختافزار یا نرمافزار) دارید، مدتزمان قابلتوجهی با آنها کارکردهاید و آخرین اطلاعات دقیق را در مورد آنها رادارید، میتوانید برای راهاندازی یک کسبوکار مشاوره کامپیوتری برنامهریزی کنید.
مرحله ۲: گواهینامهها و مجوزها را دریافت کنید
برخی از مشاغل مشاوره به آموزش و گواهینامههای رسمی نیاز ندارند (مثلاً مشاوره باغبانی). بااینحال، اگر قصد دارید بهعنوان مشاور حسابداری کارکنید، باید گواهینامههای حرفهای را از مؤسسات حسابداری معتبر دریافت کنید. همچنین الزامات مجوز برای راهاندازی یک کسبوکار مشاوره را در نظر بگیرید. دستورالعملهای قانونی ممکن است از شما بخواهد که مجوز خاصی برای کار بهعنوان مشاور مستقل در تخصصهای خاص دریافت کنید.
مرحله ۳: اهداف کوتاهمدت و بلندمدت خود را تعیین کنید
اگر در حوزهای که چشمانداز خوبی دارد، مانند مشاوره کسبوکار، مشاوره رایانه، مشاوره شغلی و غیره، سرآمد هستید، ممکن است تصویری زیبا از مشتریانی که در عرض یک هفته پس از شروع کسبوکار مشاورهتان منتظر مشاوره شما هستند، ترسیم کنید. این جادو نیست. اگر چنین انتظارات غیرواقعی دارید، مطمئناً ناامید خواهید شد. هر کسبوکاری برای رشد و شناخته شدن و تثبیت زمان نیاز دارد. اگر زمان و تلاش کافی برای شروع و ایجاد یک کسبوکار ندارید، ممکن است به سمت شکست پیش بروید.
مرحله ۴: بازار هدف خود را انتخاب کنید
اگر کسی برای ایدهها و توصیههای شما هزینهای نپردازد، کسبوکار شما با شکست مواجه خواهد شد. همچنین اگر گیرندگان ایدههای شما پولی برای پرداخت به شما نداشته باشند باهمین نتیجه روبرو خواهید شد. اولین کاری که باید انجام دهید این است که تصمیم بگیرید که به کدام افراد یا شرکتها مشاوره میدهید.
هر جایگاهی در کسبوکار مشاوره این گزینهها را فراهم میکند. بهعنوانمثال، اگر شما بهعنوان یک مشاور شغلی کار میکنید، ممکن است به افراد در برنامهریزی شغلی خود کمک کنید. همچنین میتوانید با یک شرکت بزرگ کارکنید تا به کارمندان در زمینهٔ های انتخابیشان کمک کنید.
مرحله ۵: درباره بازار هدف خود تحقیق کنید
افراد و سازمانها به دلایلی به مشاور نیاز دارند. یک مشاور مالیاتی میتواند به یک میلیونر کمک کند تا مالیات خود را برنامهریزی کند. یک مشاور کامپیوتر میتواند به کارکنان یک شرکت بزرگ کمک کند تا اصول اولیه نرمافزار را بیاموزند. یک مشاور منابع انسانی میتواند به یک کسبوکار بزرگ کمک کند تا تغییری در یک سیاست ایجاد کند.
پس از تعیین بازار هدفی که شمارا برای تخصص خود استخدام میکند، باید راههای مختلفی را که میتوانید به آنها کمک کنید، بیابید. این به شما کمک میکند تا کسبوکار مشاوره خود را بازاریابی کنید. شما باید به مشتریان خود بگویید که چرا به شما نیاز دارند.
مرحله ۶: یک مکان را در نظر بگیرید
اگر قوانین محلی شما این اجازه را میدهد، میتواند از یکراه به نفع شما باشد. شما هیچ پولی برای خرید یا اجاره یک فضای اداری برای راهاندازی کسبوکار خود بهعنوان یک مشاور خود اشتغال خرج نمیکنید. شما نیازی به پرداخت جداگانه برای خدمات آب و برق ندارید. برای رفتوآمد معمولی نیازی به پرداخت هزینه ندارید.
علاوه بر پول، در زمان و انرژی نیز هنگام کار خارج از خانه صرفهجویی میکنید. شما میتوانید پس از تأسیس کسبوکار خود و بهکارگیری همکاران، محل جدیدی را خریداری کنید.
مرحله ۷: شبکه خود را بسازید
اگر هیچکس شمارا نشناسد و کسی را درزمینهٔ کاری خود نشناسید، ممکن است بهزودی خود را در میان یک فاجعه بیابید. مهم است که بهمحض اینکه تصمیم گرفتید مشاور باشید، ساخت شبکه خود را شروع کنید. یک پایگاه تماس قوی تضمین میکند که شما منابعی برای یافتن کاردارید.
یک شبکه حرفهای، همراه با یک شبکه اجتماعی، میتواند به شما در بازاریابی و تبلیغ کسبوکارتان کمک کند. مراجع نیز راههای مهمی برای یافتن کار هستند. برای ایجاد شبکه خود به پایگاه تماس اولیه خود تکیه کنید.
مرحله ۸: هزینههای خود و راه پرداخت صورتحساب مشتریان را اصلاح کنید
بهعنوان یک مبتدی، ممکن است بهعنوان یک مشاور هزینههای بالایی دریافت نکنید. با شناخته شدن شما بهعنوان مشاور، هزینههای شما افزایش مییابد. اعتبار و تجربه خود و همچنین شرایط بازار، گروه هدف و رقبای خود را هنگام تعیین هزینههای خود در نظر داشته باشید.
همچنین تصمیم بگیرید که چگونه به مشتریان صورتحساب میدهید. صورتحساب ساعتی ممکن است روش مناسبی به نظر برسد. مشکل این است که بسیاری از مشتریان فکر میکنند که شما برای زمان خود هزینه زیادی دریافت میکنید. زمانی که کسبوکار مشاوره خود را راهاندازی کردید بهتر است از روش صورتحساب پروژه محور استفاده کنید.
مرحله ۹: برای تبلیغات و بازاریابی برنامهریزی کنید
بسیاری از مشتریان شما ممکن است حتی ندانند که به ایدهها و مشاوره شما نیاز دارند. چگونه چیزی به این سختی را بازاریابی و تبلیغ میکنید؟ باور کنید یا نه شما انتخابهای زیادی دارید – رسانههای چاپی، تماسهای سرد، تبلیغات آنلاین و بسیاری دیگر.
قبل از اینکه هر راهی را برای تبلیغات انتخاب کنید، بودجه خود را تعیین کنید. اگر هزینهها از کنترل خارج شود، شانس موفقیت کسبوکار شما بهشدت کاهش مییابد. خبرنامهها و بروشورها، تبلیغات در مجلات خاص، وبسایتها و وبلاگها بهترین گزینهها را ارائه میدهند.
مرحله ۱۰: تعیین کنید که آیا نیاز به برونسپاری برخی از وظایف دارید یا خیر
ممکن است هنگام شروع کار، انجام تمام وظایف کسبوکارتان بهتنهایی آسانتر باشد؛ اما پس از راهاندازی کسبوکار مشاوره شما، ممکن است به کمک دیگران نیاز داشته باشید و ممکن است تصمیم به استخدام افراد بگیرید. قبل از انجام این کار، جزئیات قانونی و مالیاتی را بررسی کنید.
همچنین ممکن است برخی از وظایف را که نیازی به توجه فوری شما ندارند، برونسپاری کنید. اطمینان حاصل کنید که وظایف به کسبوکار مشاوره شما مرتبط نیست. بهعنوانمثال، شما میتوانید حسابرسی را برای یک کسبوکار مشاوره شغلی برونسپاری کنید، اما نه زمانی که در تخصص شماست.
انتهای مطلب/