طبق نظرسنجی جهانی نوآوری مک کینزی، اگرچه ۸۶ درصد از مدیران معتقدند که نوآوری کلیدی برای استراتژی رشد است، اما تنها ۶ درصد آنها از تلاشهای نوآورانه شرکت خود راضی هستند. بهعبارتدیگر، شرکتها به استراتژیهای نوآورانه نیاز دارند اما برای ایجاد و اجرای آنها دچار مشکل هستند.
مشاوره نوآوری عبارت است از ارائه مشاوره و راهنمایی برای کسبوکارها و سازمانهایی که به دنبال اجرای استراتژیهای رشد و کسبوکار جدید هستند. نوآوری شامل روشهای جدیدی برای ایجاد ارزش برای مشتریان است. اگرچه مشاوران نوآوری معمولاً با فناوری مرتبط هستند، اما میتوانند فرصتهای تجاری جدیدی را برای همه بخشهای شرکت باز کنند. در این نقش، مشاوران نوآوری از سازمانها در ایجاد و اجرای استراتژیهای خلاقانه برای حمایت از اهداف تجاری به روشی جدید حمایت میکنند.
اگر به حرفهای درزمینهٔ مشاوره نوآوری علاقهمند هستید، بیایید کمی عمیقتر غواصی کنیم تا ارزشی را که در این نقش به مشتریان خود ارائه میدهید، درک کنیم.
مشاور نوآوری چه میکند؟
نقش یک مشاور نوآوری بسته به صنعتی که از آن پشتیبانی میکند و نیازهای منحصربهفرد مشتری میتواند متفاوت باشد. برخی از حوزههای مشترکی که یک مشاور نوآوری پشتیبانی میکند میتواند شامل موارد زیر باشد.
۱. فرآیندهای شکسته را آشکار و اصلاح کنید.
وقتی سازمانها به پیروی از فرآیندهای یکسانی ادامه میدهند فقط به این دلیل که این همان کاری است که همیشه انجام دادهاند، به خودشان آسیب بزرگی میزنند. نهتنها پیروی مکرر فرآیندهای مشابه فضای کمی برای نوآوری باقی میگذارد، بلکه میتواند ناکارآمدیها و عادتهای بدی را که میتواند از رشد کسبوکار جلوگیری کند، تداوم ببخشد.
بهعنوان یک مشاور نوآوری، میتوانید سؤالات کلیدی در مورد فرآیندهایی را که مشتریانتان دارند بپرسید و جایگزینها و راهحلهای بهتری را پیشنهاد کنید که میتواند تفاوت بزرگی درنتیجه آنها ایجاد کند.
۲. دیدگاهی تازه ارائه دهید.
گاهی اوقات داشتن دیدگاه متفاوت میتواند همهچیز را تغییر دهد. بهعنوان یک مشاور نوآوری، میتوانید دیدگاه تازهای را با هر مشتری که با آن کار میکنید، ارائه دهید.
با اجرای توصیههای شما، مشتریان میتوانند قفل راههای جدید کار را باز کنند. بهعنوان مشاوری که در استراتژی نوآوری بهخوبی مسلط است، میتوانید بینش معنیداری ارائه دهید که تیمهایی که با آنها کار میکنید ممکن است آنها را نبینند، زیرا آنها بیشازحد مشغول کار در تجارت خود هستند و نمیتوانند ببینند چه پیشرفتهایی میتواند انجام شود.
۳. دیدگاه مشتری خود را روشن کنید.
آیا مشتریان شما چشمانداز روشنی برای اینکه میخواهند شرکتهایشان به کجا برسند، دارند اما در بیان و اجرای آن چشمانداز مشکل دارند؟ اگر چنین است، میتوانید به آنها کمک کنید تا افکارشان را روی کاغذ بیاورند و عملی کنند.
بهعنوان یک مشاور نوآوری، شما این فرصت را دارید که استراتژیهایی را ترسیم کنید که میتواند دیدگاههای مشتری شما را زنده کند.
۴. روشهای جدید کسبوکار را کاوش کنید.
در مشاوره، بهاحتمالزیاد تجربه کار با سازمانهای مختلف را دارید. از سوی دیگر، مشتریان شما ممکن است پیشینههای متنوعی نداشته باشند تا در فضای تجاری فعلی خود از آنها استفاده کنند. میتوانید بهترین شیوهها و درسهای آموختهشده از تجربه کار با مشتریان دیگر را برای حمایت از کسانی که در حال حاضر با آنها کار میکنید، به اشتراک بگذارید و راههای جدید انجام کسبوکار را به آنها آموزش دهید.
۵. استراتژیهای رشد جدید را شناسایی کنید.
برای شرکتهایی که به دنبال توسعه و فروش محصولات و خدمات جدید هستند، داشتن یک استراتژی رشد واضح و قابلدوام بسیار مهم است. بهعنوان یک مشاور نوآوری، میتوانید در کنار سازمانها کارکنید تا جهتگیری ارزشمندی را برای تقاضا و توسعه پیشنهادات جدید و راههای رشد کسبوکارشان ارائه دهید.
۶. تیم مشتری را پشتیبانی کنید و توسعه دهید.
داشتن یک تیم قوی برای هر سازمانی که بر نوآوری متمرکز است مهم است. بهعنوان یک مشاور نوآوری، میتوانید راهنماییهای موردنیاز ارتقا تیم مشتری را برای سازمانهای درحالتوسعه ارائه دهید.
برخی از وظایف مهم مربوط به حمایت و توسعه اعضای تیم در اوج نوآوری میتواند شامل موارد زیر باشد:
سیستمهایی برای امکانپذیر ساختن نوآوری
تشخیص نقاط ضعف برخی از سیستمهای سازمانی و جلوگیری از هدر رفت ایدههای خلاقانه و حل مسئله. اگر تیم سازمانی وقت گرانبهایی را صرف یافتن راهحلهایی برای سیستمهای خراب میکند، ظرفیت کمتری برای نوآوری واقعی به روشهایی که میتواند فرصتهای رشد برای شرکتشان ایجاد کند، دارند.
برنامههای آموزشی برای بستن شکافهای مهارتی
یک مشاور نوآوری میتواند به ایجاد برنامههای ملموس برای کمک به اعضای تیم کمک کند تا شکافهای مهارتی لازم را ببندند تا به اهداف محل کار خود برسند.
اگرچه بهعنوان مشاور لزوماً مسئول اجرای این وظایف نیستید، اما میتوانید چارچوبی را ایجاد کنید که مشتریان خود را قادر میسازد تا شکاف بین جایی که نیروی کار آنها در حال حاضر کار میکنند و نحوه عملکرد آنها در آینده برای هدایت نوآوری را پر کنند.
۷. کشف فرصتها برای ایجاد کسبوکار جدید.
برای بسیاری از شرکتهایی که به دنبال رشد هستند، کسبوکار جدید ضروری است. مشاوران نوآوری با مشتریان خود برای شناسایی فرصتها و بازارهای جدید کار میکنند که برای ترسیم رشد آینده ضروری هستند. علاوه بر این، مشاوران نوآوری میتوانند بینشی از فرصتهای مدل کسبوکار جدید برای سازمانهایی که با آنها کار میکنند، ارائه دهند.
علاوه بر این، شرکتهایی که به دنبال راهاندازی سرمایهگذاریهای کاملاً جدید هستند، میتوانند با دریافت حمایت استراتژیک از مشاوران نوآوری ارزش پیدا کنند.
۸. نمونههای اولیه محصول جدید و آزمایش.
بسته به مشتری و نوع محصولی که به دنبال عرضه آن هستند، مشاوران نوآوری نیز ممکن است برای اطمینان از آماده بودن محصول برای عرضه به بازار، پشتیبانی ارائه دهند. یک مشاور باسابقه طراحی محصول میتواند به تسهیل تست محصولات جدید برای رعایت استانداردهای کیفیت کمک کند و همچنین میتواند طراحی و عملکردی برای پیشنهادات جدید ارائه دهد.
چگونه به یک مشاور نوآوری تبدیل شویم؟
هیچ مسیر خطی برای تبدیلشدن به یک مشاور نوآوری وجود ندارد، بااینحال، تجربه درزمینهٔ های زیر میتواند به شما برای واجد شرایط این نقش بودن کمک کند:
استراتژی رفتن به بازار
بهعنوان یک مشاور نوآوری، احتمالاً موظف خواهید بود از مشتریان خود در هنگام عرضه محصول یا پیشنهاد جدید پشتیبانی کنید. داشتن تجربه کار بر روی تیمهایی که با موفقیت با یک محصول جدید وارد بازار شدهاند، میتواند بینش ارزشمندی را برای کار مشاوره شما فراهم کند.
توسعه کارکنان
ما قبلاً بحث کردیم که چگونه توسعه اعضای تیم جنبه مهمی از نوآوری است. داشتن تجربه و حمایت از کارمندان در حین ایجاد مهارتهای جدید میتواند به شما مزیت رقابتی بدهد.
تحلیل دادهها
درحالیکه مشاوره نوآوری میتواند در یک زمینه خلاق باشد، همچنین به توانایی خواندن و تفسیر دادهها برای ارائه توصیههای صحیح نیاز دارد.
پیگیری رکورد نتایج
حتی اگر تجربه مشاوره گستردهای ندارید، از تجربیات خود در کار بر روی پروژهها یا تیمهایی استفاده کنید که نتایج مثبت ملموسی داشتهاند. نزدیک شدن به این تجربیات با نوآوری بالای ذهن و تأثیر قابلاندازهگیری برای نشان دادن آن، کلیدی است.
یک حرفه در مشاوره میتواند فرصتهای متنوعی را ارائه دهد، زیرا جهان و چشمانداز کسبوکار ما همچنان در حال تکامل هستند.
انتهای مطلب/