یک طرح کسب و کار که خوب نوشته‌شده، ابزار مهمی است؛ زیرابه کارآفرینان این توانایی را می‌دهد که اهداف خود را مشخص کرده و پیشرفت خود را با شروع کسب‌ و کارشان پیگیری کنند. تدوین برنامه کسب‌وکار باید اولین کاری باشد که هنگام شروع یک تجارت جدید انجام می‌شود. برنامه‌های کسب و کار برای جذب سرمایه‌گذاران نیز اهمیت دارد، با استفاده از آن، آنها می‌توانند تعیین کنند که آیا تجارت شما در مسیر درستی قرار دارد یا خیر.

برنامه‌های کسب و کار معمولاً شامل اطلاعات مفصلی است که می‌تواند شانس موفقیت کسب‌ و کار را افزایش دهد، مانند تجزیه‌وتحلیل بازار، تجزیه‌وتحلیل رقابتی، تقسیم‌بندی مشتریان، بازاریابی، برنامه‌های لجستیک و عملیات، پیش‌بینی جریان نقدینگی و یک مسیر کلی برای رشد بلندمدت. اگرچه ممکن است خسته‌کننده و وقت‌گیر به نظر برسد، اما برنامه‌های تجاری برای موفقیت بسیار مهم هستند. برای تشریح اهمیت برنامه‌های کسب‌ و کار، در اینجا ۱۰ دلیل وجود دارد که چرا شما به آن نیاز دارید.

۱- برای کمک به شما در تصمیم‌گیری‌های مهم

درحالی‌که برنامه‌های تجاری اهداف زیادی دارند، اهمیت اولیه طرح تجاری این است که به صاحبان مشاغل کمک می‌کند تا تصمیمات بهتری بگیرند. کارآفرینی اغلب یک تمرین بی‌پایان در تصمیم‌گیری و مدیریت بحران است. نشستن و در نظر گرفتن همه پیامدهای هر تصمیم معین، تجملاتی است که کارآفرینان همیشه نمی‌توانند از عهده آن برآیند. آنجاست که یک طرح کسب و کار مطرح می‌شود.

ایجاد یک طرح تجاری به شما این امکان را می‌دهد که پاسخ برخی از مهم‌ترین تصمیمات تجاری را زودتر تعیین کنید. ایجاد یک طرح کسب و کار قوی یک کار اجباری است، شما باید بنشینید و قبل از شروع به کار درباره اجزای اصلی کسب‌وکار خود فکر کنید، مانند استراتژی بازاریابی خود و محصولاتی که به فروش خواهید رساند. شما به بسیاری از سؤالات سخت قبل از به وجود آمدن، پاسخ می‌دهید؛ و تفکر عمیق در مورد استراتژی‌های اصلی شما نیز می‌تواند به شما کمک کند تا بفهمید این تصمیمات چگونه بر استراتژی وسیع شما تأثیر می‌گذارد.

همچنین بخوانید  مسیر ایجاد استراتژی کسب‌ و کار

۲- برای از بین بردن پیچیدگی‌ها

تنظیم یک طرح کسب‌وکار مستلزم آن است که کارآفرینان سؤالات سخت زیادی را از خود بپرسند و برای یافتن پاسخ‌های دقیق وقت بگذارند. حتی اگر خود سند به‌محض تکمیل شدن ناپدید شود، تمرین نوشتن آن به بیان دیدگاه شما در شرایط واقع‌بینانه کمک می‌کند و بهتر مشخص می‌کند که آیا شکافی در استراتژی شما وجود دارد یا خیر.

۳- برای جلوگیری از اشتباهات بزرگ

تنها حدود نیمی از مشاغل کوچک جشن پنجمین سالروز آغاز فعالیت خود را برگزار کردند. درحالی‌که دلایل زیادی وجود دارد که چرا مشاغل کوچک شکست می‌خورند، بسیاری از رایج‌ترین آنها در برنامه‌های کسب و کار هدفمند موردتوجه قرار می‌گیرند. طبق داده‌های CB Insights، برخی از رایج‌ترین دلایل شکست مشاغل عبارت‌اند از:

عدم نیاز بازار: هیچ‌کس چیزی را که شما می‌فروشید نمی‌خواهد.

کمبود سرمایه: مسائل مربوط به جریان نقدی یا مشاغل به‌سادگی تمام می‌شوند.

تیم ناکافی: این امر اهمیت استخدام افراد مناسب را برای کمک به شما در اداره کسب‌وکار نشان می‌دهد.

رقابت سخت: وقتی رقبای زیادی در فضای خود دارید، به دست آوردن سود ثابت دشوار است.

قیمت‌گذاری: برخی از کارآفرینان محصولات یا خدمات خود را بسیار بالا یا خیلی پایین قیمت‌گذاری می‌کنند – هر دو سناریو می‌توانند دستورالعمل فاجعه‌ای باشند.

بااین‌حال، تمرین ایجاد یک طرح کسب و کار می‌تواند به شما در جلوگیری از این اشتباهات بزرگ کمک کند. چه پیش‌بینی جریان نقدینگی و چه تجزیه‌وتحلیل تناسب بازار محصول، هر قطعه‌ای از طرح کسب‌وکار می‌تواند به شناسایی برخی از این اشتباهات بالقوه قبل از ظهور کمک کند.

۴- برای اثبات ماندگاری کسب و کار

بسیاری از مشاغل از روی اشتیاق ایجاد می‌شوند و درحالی‌که اشتیاق می‌تواند یک انگیزه بزرگ باشد، اما یک دلیل اثبات عالی نیست. برنامه‌ریزی دقیق اینکه چگونه می‌خواهید این چشم‌انداز را به یک تجارت موفق تبدیل کنید، شاید مهم‌ترین مرحله باشد. برنامه‌های تجاری می‌توانند به شما کمک کنند تا تأیید کنید که ایده بزرگ شما برای تجارت منطقی است. بخش مهم برنامه تجاری شما بخش تحقیقات بازار است. تحقیقات بازار می‌تواند بینش عمیقی از مشتریان، رقبای شما و صنعت انتخابی شما ارائه دهد.

همچنین بخوانید  سه ایده برای شروع کسب و کار طلا

۵- تعیین اهداف و معیارهای بهتر

بدون برنامه تجاری، اهداف اغلب خودسرانه می‌شوند، بدون اینکه قافیه یا دلیل زیادی پشت آنها باشد. داشتن یک طرح تجاری می‌تواند به معیارهای عمدی و نتیجه‌ای کمک کند. همچنین می‌تواند به شما در قبال چشم‌انداز و استراتژی بلندمدت خود پاسخگو باشد و بینش خود را در مورد اینکه چگونه استراتژی شما در طول زمان گرد هم می‌آید (یا نمی‌آید)، توجیه کند.

۶- ارتباط اهداف و معیارها

اگر شما یک تیم ۱۰۰ نفره یا یک تیم دونفره را مدیریت کنید، درهرصورت نمی‌توانید همیشه در آنجا باشید تا هر تصمیمی را خودتان بگیرید. به طرح تجاری مانند یک معلم جایگزین فکر کنید، آماده پاسخگویی به سؤالات در زمان غیبت شما.

به کارکنان خود اطلاع دهید که در صورت شک و تردید، آنها همیشه می‌توانند از طرح تجاری مشورت کنند تا مراحل بعدی را در صورت عدم پاسخ مستقیم از شما دریافت کنند. به اشتراک گذاشتن طرح کسب‌وکار خود با اعضای تیم نیز به شما کمک می‌کند تا اطمینان حاصل کنید که همه اعضا آگاه به آنچه انجام می‌دهید و دلیل آن هستند و درک یکسانی از اهداف بلندمدت دارند.

۷- استفاده از راهنمایی ارائه‌دهندگان خدمات

مشاغل کوچک معمولاً از پیمانکاران، مترجمان آزاد و سایر متخصصان برای استخدام در کارهای فردی مانند حسابداری، بازاریابی، کمک‌های حقوقی و مشاوره استفاده می‌کنند. در اختیار داشتن یک طرح تجاری به شما این امکان را می‌دهد تا بخش‌های مربوطه را به‌راحتی باکسانی که برای حمایت از سازمان به آنها متکی هستید به اشتراک بگذارید، درحالی‌که اطمینان دارید همه مشخص و در یک صفحه هستند.

همچنین بخوانید  استراتژی‌های بازاریابی رابطه مند

۸- برای تأمین مالی

اگر در حال برنامه‌ریزی برای سرمایه‌گذاران خطرپذیر، وام گرفتن از بانک یا در نظر گرفتن فروش شرکت خود در آینده هستید، به‌احتمال‌زیاد به یک طرح تجاری نیاز دارید. به‌هرحال، هرکسی که علاقه‌ای به سرمایه‌گذاری در شرکت شما دارد، می‌خواهد بداند که این شرکت در دستان خوبی است و درازمدت قابل‌اعتماد است.

استفاده از برنامه‌های کسب و کار مؤثرترین روش برای اثبات این امر هستند و معمولاً برای هرکسی که به دنبال تأمین مالی خارجی است یک الزام است.

۹- برای درک بهتر چشم‌انداز وسیع‌ تر

هیچ کسب‌وکاری جزیره‌ای نیست و درحالی‌که شما می‌توانید روی همه‌چیزهایی که زیر سقف شما اتفاق می‌افتد کنترل قوی داشته باشید، درک بازار نیز به همان اندازه مهم است. نوشتن یک طرح تجاری می‌تواند به شما درک بهتر رقابت و بازاری که در آن فعالیت گسترده‌تری دارید کمک کند، روندها و ترجیحات مصرف‌کننده، اختلالات احتمالی و سایر بینش‌هایی را که همیشه به‌وضوح قابل‌مشاهده نیستند، روشن کند.

۱۰- برای کاهش ریسک

کارآفرینی یک کسب‌ و کار پرمخاطره است، اما این ریسک پس از آزمایش در برابر یک طرح تجاری خوب طراحی‌شده، قابل‌کنترل‌تر می‌شود. ترسیم پیش‌بینی درآمد و هزینه، تدوین برنامه‌های لجستیکی و عملیاتی و درک بازار و چشم‌انداز رقابتی همه می‌تواند به کاهش عوامل خطر از طریق یک روش ذاتی نامطمئن برای امرارمعاش کمک کند.

داشتن یک طرح کسب و کار به شما این امکان را می‌دهد که شانس بیشتری داشته باشید، تصمیمات بهتری بگیرید و از واضح‌ترین دید ممکن در مورد آینده شرکت خود لذت ببرید. اکنون‌که درک کاملی از “چرا” پشت برنامه‌های کسب و کار دارید، می‌توانید با اطمینان به ایجاد طرح خود بپردازید.

انتهای مطلب/