یک مشاور بازاریابی برای توسعه مواد تبلیغاتی، افزایش فروش و توسعه پایگاه مشتریان شرکت با مشتریان همکاری می‌کند. این حرفه به تخصص در زمینه بازاریابی نیاز دارد، بنابراین می‌توانید به شرکت‌ها و بخش‌های بازاریابی آنها در مورد نحوه تعامل بهتر با مخاطبانشان مشاوره دهید. یادگیری مراحلی که می‌توانید برای تبدیل‌شدن به یک مشاور بازاریابی بردارید ممکن است به شما کمک کند تعیین کنید که آیا این مسیر شغلی برای شما مناسب است یا خیر.

در این مقاله، با لیستی از مهارت‌ها و نکاتی که به شما در موفقیت بیشتر کمک می‌کند، بحث می‌کنیم که کدام مشاوران بازاریابی، چقدر می‌توانند درآمد داشته باشند و چگونه مشاور بازاریابی شوید.

چگونه یک مشاور بازاریابی شویم؟

از این مراحل برای هدایت مسیر شغلی خود استفاده کنید و یاد بگیرید که چگونه یک مشاور بازاریابی شوید:

۱. مدرک بازاریابی کسب کنید

اکثر مشاوران بازاریابی برای شروع نیاز به مدرک لیسانس در بازاریابی، تجارت یا ارتباطات دارند. درحالی‌که گاهی اوقات می‌توان بدون مدرک لیسانس به‌عنوان مشاور بازاریابی کار کرد، اکثر شرکت‌ها به متخصصان بازاریابی نیاز دارند که مدرک لیسانس داشته باشند. یک دوره آموزشی برای بازاریابی، تجارت یا ارتباطات می‌تواند اصول مهم فروش و تبلیغات و نحوه مدیریت بودجه را آموزش دهد. شما همچنین مهارت‌های نرمی مانند ارتباط، حل مسئله و تجزیه‌وتحلیل را توسعه می‌دهید.

۲. تجربه کاری مرتبط به دست آورید

کارفرمایان اغلب مشاوران باتجربه کار در زمینه بازاریابی را ترجیح می‌دهند. پیگیری فرصت‌های کارآموزی در حین کسب مدرک یا کار در یک موقعیت سطح ابتدایی در یک شرکت بازاریابی یا بخش بازاریابی یک شرکت مفید است. این نوع تجربه به فرد دانش بیشتری در مورد توسعه کمپین‌های بازاریابی و محتوای بازاریابی می‌دهد.

۳. مهارت‌های خود را توسعه دهید

هنگامی که مدرک و تجربه خود را به دست آوردید، تمام مهارت‌های لازم را برای اینکه یک مشاور بازاریابی مؤثر باشید، یاد بگیرید. اکثر مشاوران بازاریابی تمرکز نسبتاً گسترده‌ای دارند، بنابراین کسب مهارت‌های مختلف به‌جای تمرکز بر یک زمینه بسیار مفید است.

این مهارت‌ها شامل همه چیز از کپی‌رایتینگ تا تسلط بر آخرین فناوری‌های بازاریابی است. بااین‌حال، اگر در صنعت خاصی کار می‌کنید که می‌خواهید به‌عنوان مشاور بازاریابی در آن بمانید، ممکن است تصمیم بگیرید مهارت‌های مرتبط با آن را نیز در نظر بگیرید. به‌عنوان‌مثال، اگر قصد دارید در بخش مراقبت‌های بهداشتی کار کنید تا محصولات مرتبط با سلامت را به بازار عرضه کنید، ممکن است مهارت‌هایی مانند دانش اصطلاحات پزشکی را توسعه دهید.

همچنین بخوانید  شرح شغل مشاور کسب و کار

۴. گواهینامه کسب کنید

می‌توانید برای افزایش اعتبار و کسب تخصص بیشتر در زمینه بازاریابی، دریافت گواهینامه‌ها را در نظر بگیرید. به‌عنوان‌مثال، شما می‌توانید گواهینامه در تجزیه‌وتحلیل یا برنامه‌ریزی مالی کسب کنید. همچنین گواهینامه‌های خاصی وجود دارد که می‌توانید برای نرم‌افزارهای بازاریابی کسب کنید. ازآنجایی‌که اکثر کمپین‌های بازاریابی به‌صورت آنلاین فعالیت می‌کنند، کسب گواهی در بازاریابی دیجیتال عاقلانه است. شما می‌توانید دوره‌های آنلاین را بگذرانید و برای بسیاری از این گواهینامه‌ها واجد شرایط شوید.

۵. جستجو برای موقعیت‌های مشاوره

متخصصان بازاریابی که آماده تبدیل‌شدن به مشاوران بازاریابی هستند باید تصمیم بگیرند که آیا می‌خواهند مستقل به‌عنوان صاحب کسب‌وکار مشاوره خود کار کنند یا می‌خواهند برای یک شرکت مشاوره کار کنند. هر گزینه مزایا و معایبی دارد و پاسخ مناسب معمولاً بسته به حوزه تخصص و موقعیت شما، پاسخی شخصی است. شرکت‌های مشاوره کمی ثبات بیشتری ارائه می‌دهند و برای شما کار پیدا می‌کنند. بااین‌حال، ممکن است در مورد نوع کاری که انجام می‌دهید به‌اندازه‌ای که صاحب کسب‌وکار خود هستید، انتخاب نداشته باشید.

مشاور بازاریابی چه می‌کند؟

یک مشاور بازاریابی بسته به نیاز مشتریان شما می‌تواند وظایف مختلفی داشته باشد و همچنین می‌تواند در زمینه‌های خاص بازاریابی مانند بازاریابی دیجیتال تخصص داشته باشد. یک مشاور بازاریابی ممکن است با بخش بازاریابی موجود در یک شرکت کار کند یا به آموزش متخصصان بازاریابی جدیدی که شرکت استخدام می‌کند کمک کند. به‌عنوان یک مشاور بازاریابی، ممکن است توصیه‌هایی را برای بهبود استراتژی‌های بازاریابی فعلی، برنامه‌ریزی و اجرای یک کمپین بازاریابی جدید ارائه دهید یا روش‌ها و جریان‌های کاری جدیدی را برای بهبود تلاش‌های بازاریابی شرکت پیشنهاد دهید. سپس مشاوران بازاریابی از ابزارهای تحلیلی برای سنجش موفقیت ابتکارات شما استفاده می‌کنند.

محیط کار

عموماً مشاوران بازاریابی در شرکت‌های مشاوره کار می‌کنند البته ممکن است در تجارت خود مشغول باشند. هر دوی این گزینه‌ها به شما این امکان را می‌دهند که در محیط داخلی یک محیط اداری کار کنید. مشاوران برای ملاقات با مشتریان سفر می‌کنند اما ممکن است به‌صورت مجازی نیز جلساتی داشته باشند. این یک شغل بسیار اجتماعی و مشارکتی است. مشاوران بازاریابی با بخش‌های بازاریابی و سایر مشتریان در مورد توسعه کمپین‌ها، محتوا، استراتژی‌های تعامل و کمک به نوشتن خط مشی ها صحبت می‌کنند.

همچنین بخوانید  چرا شما به یک مشاور کسب و کار نیاز دارید؟

مهارت‌های مشاور بازاریابی

مشاوران بازاریابی باید در زمینه کاری خود متخصص باشند. توسعه دانش و مهارت‌های مربوط به ایجاد تبلیغات و استراتژی برای کمپین‌های بازاریابی بسیار مهم است. مشاوران بازاریابی همچنین مهارت‌های نرمی برای تکمیل توانایی‌های فنی خود دارند. در اینجا مهارت‌های برتر شما به‌عنوان یک مشاور بازاریابی به آن نیاز دارید آورده شده است:

  • خدمات مشتری

مهارت‌های خدمات مشتری شامل برقراری ارتباط با مصرف‌کنندگان و حل مشکلاتی است که ممکن است با محصولات یا خدمات داشته باشند. این مهارت‌ها به اطلاع‌رسانی استراتژی برای ایجاد ارتباط با مصرف‌کنندگان و ارائه خدمات بهتر به آنها کمک می‌کند. مشاوران بازاریابی می‌توانند به شرکت‌ها کمک کنند تا این مهارت‌ها را برای بهبود نام تجاری و شهرت خود توسعه دهند. خدمات عالی به مشتریان، مشتریان را تشویق می‌کند تا تجارت خود را با یک شرکت تکرار کنند.

  • کپی‌رایتینگ

کپی‌رایتینگ یک مهارت ضروری برای حرفه‌ای‌ها در بازاریابی است. توانایی نوشتن نسخه‌های جذاب برای تبلیغات به کمپین بازاریابی کمک می‌کند تا موفق‌تر شود. کپی هر پیام یا کلمه‌ای است که در یک تبلیغ وجود دارد. این برای ایجاد انگیزه در مصرف‌کنندگان برای خرید محصولات و خدمات استفاده می‌شود. به‌عنوان یک مشاور بازاریابی، مسئولیت اصلی شما کمک به شرکت‌ها برای افزایش فروش است، بنابراین این توانایی سودمند است.

  • مهارت‌های ارتباطی

بازاریابی یک زمینه ارتباطی است. توانایی صحبت‌کردن و نوشتن به‌اندازه کافی برای انتقال مؤثر معنا برای فروش محصولات ضروری است. مشاوران بازاریابی از مهارت‌های ارتباطی برای صحبت با مشتریان و همکاران استفاده می‌کنند. با مهارت‌های ارتباطی قوی، آنها همچنین می‌توانند به مشتریان در توسعه این توانایی‌ها کمک کنند.

  • نرم‌افزار اتوماسیون بازاریابی

نرم‌افزار اتوماسیون بازاریابی با انجام کارهای معمولی مانند ردیابی فروش و فعالیت مشتری به بخش بازاریابی کمک می‌کند. این برای مشاوران بازاریابی مفید است که بدانند این نرم‌افزار چگونه کار می‌کند و چگونه از آن برای اطلاع‌رسانی استراتژی‌های بازاریابی استفاده کنند. مشاوران بازاریابی همچنین ممکن است نرم‌افزار اتوماسیون را به مشتریان خود توصیه کنند، بنابراین مهم است که دانش این نرم‌افزار را به‌روز نگه دارید.

  • توانایی حل مسئله
همچنین بخوانید  بزرگ‌ترین توصیه‌های 4 مدیر ارشد

مشاوران بازاریابی به مشتریان خود کمک می‌کنند تا مشکلات مربوط به تبلیغات و بازاریابی را حل کنند. به‌عنوان‌مثال، درصورتی‌که تبلیغات مشتری سرنخ به دست نیاورد، ممکن است یک مشاور بازاریابی به مشتری کمک کند تا مشکلی را حل کند. برای شناسایی و رفع این مشکل، یک مشاور ممکن است تحقیقات بازار را جمع‌آوری کند و درباره مخاطبان هدف بیاموزد تا توصیه‌هایی برای بهبود محتوای بازاریابی و افزایش تولید سرنخ ارائه دهد. مهارت‌های حل مسئله ضروری است زیرا مشتریان مشاورانی را برای کمک به آنها و حل مسائل خاص استخدام می‌کنند.

  • مدیریت رسانه‌های اجتماعی

مدیریت رسانه‌های اجتماعی یک مهارت مفید برای کسانی است که در بازاریابی فعالیت می‌کنند، زیرا پلتفرم‌های رسانه‌های اجتماعی ابزاری مؤثر و ارزان برای تبلیغ محصولات و خدمات هستند. توانایی ایجاد محتوا و زمان‌بندی پست‌ها برای جذب مخاطب هدف به افزایش فروش کمک می‌کند. یک مشاور بازاریابی ممکن است از مهارت‌های رسانه‌های اجتماعی برای توسعه کمپین‌ها استفاده کند و به مشتریان بیاموزد که چگونه به‌صورت آنلاین با مصرف‌کنندگان تعامل کنند تا پایگاه مشتری خود را افزایش دهند.

  • تحقیقات بازاریابی

تحقیقات بازاریابی شامل جمع‌آوری داده‌ها در مورد بازار صنعت، فعالیت مشتری و تاریخچه فروش محصولات مشابه است. انجام تحقیقات بازار بسیار مهم است زیرا این داده‌ها به بخش‌های بازاریابی کمک می‌کند بودجه تعیین کنند و کمپین ایجاد کنند. مشاوران بازاریابی اغلب قبل از مشاوره به یک شرکت تحقیقات بازار را انجام می‌دهند.

  • خلاقیت

مهارت‌های خلاقانه می‌تواند به مشاور بازاریابی کمک کند تا استراتژی‌ها و کمپین‌های منحصربه‌فردی برای مشتریان طراحی کند که ممکن است به دستیابی به نتایج موفق‌تری برای مشتریانشان کمک کند. داشتن مهارت‌های خلاقانه برای حرفه‌ای‌ها در بازاریابی ضروری است زیرا آنها محتوا تولید می‌کنند یا در فرایند ایجاد مشارکت دارند. اغلب محتوای زیبا و منحصربه‌فرد با مخاطب بهتر ارتباط برقرار می‌کند و می‌تواند در ایجاد انگیزه در آنها برای انجام کاری مانند خرید موفق‌تر باشد.

انتهای مطلب/