مشارکت های استراتژیک چیز جدیدی نیست. برای دهه‌ها، شرکت‌ها با هم کار می‌کنند و کسب ‌و کارهایی مانند استارباکس و گوگل، اسپاتیفای و اوبر، مک‌دونالدز و کوکاکولا برای منافع متقابل خود با یکدیگر همکاری می‌کنند. برخی از این شرکت‌ها ممکن است شباهت زیادی با هم نداشته باشند، اما بهترین شراکت‌های استراتژیک راه‌های خلاقانه‌ای برای گسترش مخاطبان و ورود به بازارهای جدید پیدا می‌کنند. وقتی نیروها را ترکیب می کنید، می توانید آگاهی از برند ایجاد کنید و آینده سودآوری را برای هر دو سازمان تضمین کنید.

مشارکت های استراتژیک چیست؟

مشارکت استراتژیک، همکاری بین دو یا چند نهاد است که منابع، فناوری و یا منابع مالی را برای دستیابی به موفقیت متقابل جمع می‌کنند. به طور کلی، کسب ‌و کارهای غیررقابتی برای کاهش ریسک‌هایی مانند گسترش تلاش‌های بازاریابی در قلمرو ناآشنا، که می‌تواند تلاشی پرهزینه و بدون تضمین موفقیت باشد، با یکدیگر همکاری می‌کنند. در این سناریو، کار با یک شریک بازاریابی استراتژیک یک راه عالی برای یک کسب و کار برای بهبود بازگشت سرمایه است زیرا این امکان را به آن می دهد تا به سرعت پایگاه مشتریان خود را با هزینه کم گسترش دهد.  

یک مشارکت استراتژیک گاهی اوقات به عنوان نام کسب و کار مشترک نیز شناخته می شود. این به کسب و کارها اجازه می دهد تا اطلاعات، خدمات و سایر منابعی را که ممکن است در غیر این صورت به آنها دسترسی نداشته باشند به اشتراک بگذارند. سپس هر کسب و کاری می تواند با هزینه های کمتر رشد کند.

شش نوع مختلف مشارکت استراتژیک وجود دارد:

مشارکت یکپارچه: این نوع شامل یکپارچه کردن عملیات یا خدمات جداگانه برای آسان کردن زندگی مشتریان است. مشارکت‌های یکپارچه‌سازی در میان شرکت‌های فروش به‌عنوان یک سرویس که  APIهایی را برای ادغام با سایر خدمات ایجاد می‌کنند، رایج است. به عنوان مثال، یکی از بهترین خدمات بازاریابی ایمیلی ممکن است با چندین فروشنده سیستم مدیریت محتوا شریک شود تا مشتریان بتوانند به طور یکپارچه داده ها را از یک برنامه به برنامه دیگر متصل، تغییر دهند یا منتقل کنند.

مشارکت فناوری: این ترتیب مستلزم استخدام یک کسب ‌و کار دیگری برای کمک به خدمات فناوری خود است. این می تواند به سادگی دو کسب و کار باشد که در یک ساختمان اداری کار می کنند و هزینه یک تجهیزات گران قیمت مانند یک چاپگر با فرمت بزرگ را تقسیم می کنند.

همچنین بخوانید  طرز فکری که باید برای باز کردن پتانسیل کسب و کار خود اتخاذ کنید

مشارکت مالی: این مشارکت مشترک معمولاً شامل یک کسب و کار است که با یک شرکت مالی یا حسابداری شخص ثالث کار می کند تا با بررسی مجموعه داده ها برای سازمان خود ارزش ایجاد کند. شرکت مالی شریک عموماً امور مالی کسب و کار را حسابرسی می کند، تجزیه و تحلیل بازار را تکمیل می کند و پیش بینی و بینش هایی را برای کمک به رهبران کسب و کار در تصمیم گیری ایجاد می کند.

مشارکت بازاریابی: این مشارکت نیز بسیار رایج است و می تواند به همان اندازه ساده باشد که دو کسب و کار محصولات یا خدمات یکدیگر را برای گسترش دامنه بازاریابی خود بازاریابی می کنند. بهترین شراکت های بازاریابی در زمینه های مشابه، مانند شراکت یک پیمانکار عمومی محلی با یک طراح داخلی، فعالیت می کنند.

مشارکت در تامین: این نوع مشارکت شامل همکاری یک تولید کننده با یک فروشنده برای ذخیره سازی قفسه های خود با یک محصول خاص است. به عنوان مثال، یک فروشگاه لوازم الکترونیکی ممکن است با یک تولید کننده صدا شریک شود تا به طور انحصاری هدفون های خود را به فروش برساند. مثال دیگر یک ساختمان اداری است که به طور انحصاری با یک سازنده برای ذخیره لوازم نظافت کار می کند.

مشارکت زنجیره تامین: این ترتیب در بین مشاغل بزرگتر معمول است و شامل شرکت های متعددی است که برای ایجاد یک محصول با هم همکاری می کنند. به عنوان مثال، شرکتی که تلویزیون می فروشد ممکن است با چندین شرکت دیگر برای تولید محصول خود همکاری کند. یک شرکت صفحه نمایش را توسعه می دهد، شرکت دوم قطعات الکترونیکی را تولید می کند و شرکت سوم محفظه پلاستیکی یا فلزی را ایجاد می کند.

مزایای مشارکت استراتژیک چیست؟

مشارکت های استراتژیک اساساً روابط همزیستی هستند. هر شریک چیزی برای به دست آوردن با همکاری با یکدیگر دارد، خواه از طریق کاهش هزینه ها و یا به اشتراک گذاری منابع. در زیر، با جزئیات به برخی از مزایای کمتر ملموس می پردازیم.

۱.دسترسی به مشتریان جدید

یکی از مهم ترین بخش های توسعه یک کسب و کار، گسترش دامنه دسترسی شماست. یک مشارکت استراتژیک می تواند به معنای دسترسی به مشتریان جدید باشد و همچنین به معنای فرصتی برای تبلیغات رایگان است. وقتی با کسب و کار دیگری شریک می شوید، ممکن است بتوانید به مشتریان آنها نیز دسترسی پیدا کنید. این یک استراتژی بازاریابی فوق‌العاده مؤثر را ایجاد می‌کند، شما در حال گسترش دامنه دسترسی خود هستید تا مشتریان را دو برابر کنید.

همچنین بخوانید  برنامه ریزی دائمی و بهبود مستمر: واقعیت کسب و کار جدید

۲. فرصت دستیابی به بازارهای جدید

همراه با دسترسی به مشتریان جدید، اگر شریک استراتژیک مناسبی پیدا کنید، نام کسب و کار شما به طور بالقوه می تواند به بازارهای جدید گسترش یابد. گوگل و استارباکس را به عنوان نمونه در نظر بگیرید. اگر بخواهید شرکتی را با قهوه مرتبط کنید، احتمالا گوگل اولین کسی نخواهد بود که به ذهنتان خطور می کند. اما وقتی این دو برند بزرگ با هم کار می کنند، می توانند وارد بازارهای یکدیگر شوند.

۳. ارزش افزوده برای مشتریان فعلی

یکی دیگر از مزایای مشارکت استراتژیک، ارزشی است که برای مشتریان فعلی شما می افزاید و به نوبه خود، این ارزش برای کسب و کار شما ایجاد می کند. اگر رابطه شریک شما برای مشتریان فعلی شما مزایایی داشته باشد، احتمالاً وفاداری آنها به برند شما افزایش خواهد یافت. ایجاد وفاداری به برند بسیار مهم است زیرا یکی از قدرتمندترین ابزارهای بازاریابی را تشویق می کند: تبلیغات دهان به دهان. مشتریانی که نظرات مثبتی در مورد کسب و کار شما می شنوند، در مورد آن به دوستان خود می گویند، به این معنی که کسب و کار شما رشد خواهد کرد.

۴. آگاهی بهتر از برند

یکی دیگر از نتایج مهم یک مشارکت استراتژیک ایجاد و افزایش آگاهی از برند است . یکی از مهم‌ترین کارهایی که می‌توانید برای کسب ‌و کار کوچک خود انجام دهید، این است که به آن‌جا بروید و به مردم بگویید که شما چه کسی هستید. وقتی با سایر سازمان‌ها یا اینفلوئنسرها شریک می‌شوید، فرصت‌های بیشتری را در اختیار افراد قرار می‌دهید تا در معرض لوگو و سایر برندهای شما قرار بگیرند، که باعث ایجاد کنجکاوی ارگانیک می‌شود.

شناخت برند اولین قدم ضروری برای تبدیل شدن به یک نام خانوادگی است. از نظر شراکت های استراتژیک، می توانید با یک کسب و کار از قبل تأسیس شده که دارای پایگاه مشتری بزرگی است، کار کنید. اگر آن کسب و کار شروع به تبلیغ عمومی شرکت شما کند، نه تنها توجه بیشتری را به خود جلب خواهید کرد، بلکه ممکن است سازمان های دیگر را نیز برای همکاری جذب کنید.

۵. ایجاد اعتماد به برند

اعتماد به برند به طور طبیعی از یک شراکت کسب و کار خوب ناشی می شود. وقتی شرکت‌ها می‌بینند که شما با دیگران خوب کار می‌کنید و از آن سود کسب می‌کنید، تمایل بیشتری به کمک و حمایت از کسب ‌و کار شما خواهند داشت. همه اینها بخشی از ایجاد یک شبکه کسب و کاری سالم، پایدار و سازنده است. شما می خواهید روابط مثبتی با همه ایجاد کنید، و شراکت به شما کمک می کند تا با افراد جدیدی آشنا شوید و با آنها کار کنید که به طور بالقوه می توانند به شما در رشد کسب و کارتان در زمانی که بیشتر به آن نیاز دارید کمک کنند. علاوه بر این، اگر با شرکتی که قبلاً به آن اعتماد دارند، مشارکت می‌کنید، ممکن است مشتریان به برند شما بیشتر اعتماد کنند.

همچنین بخوانید  آینده پژوهی: یک استراتژی کسب و کار رو به رشد

نمونه هایی از مشارکت استراتژیک چیست؟

بسیاری از شرکت های برتر به طور منظم در شراکت استراتژیک شرکت می کنند. در حالی که کسب و کار شما بدون شک کوچکتر از موارد ذکر شده در زیر است، این نمونه ها برای الهام گرفتن عالی هستند. در نظر بگیرید که چگونه می توانید ترتیبات مشابهی را در شرکت خود اعمال کنید.

اسپاتیفای و اوبر

اگرچه به نظر می رسد که سرویس پخش موسیقی شباهت زیادی با برنامه اشتراک گذاری سواری ندارد، اما این دو شرکت با یکدیگر همکاری کردند تا به سواران اوبر فرصتی برای کنترل موسیقی هر سواری با Spotify بدهند. چرا این ترتیب منطقی است؟ Spotify خدمات منحصر به فردی را در بازار شلوغ ارائه می دهد، در حالی که اوبر به سوارکاران این فرصت را می دهد تا به لیست های پخش خود گوش دهند.

فورد و ادی بائر

این سازنده خودرو با این غول پوشاک همکاری کرد تا فرصت های تبلیغاتی منحصر به فردی را برای هر دو شرکت ایجاد کند. خودروهای منتخب فورد با ویژگی‌های ممتاز Eddie Bauer مانند صندلی‌های چرمی تجهیز شدند، در حالی که لوازم جانبی Eddie Bauer مانند چمدان با آرم فورد چاپ شده بودند. هر دو شرکت توانستند از این طریق آگاهی برند خود را افزایش دهند.

مشارکت های فوق همه ترتیبات رسمی تحت کنترل قراردادها بودند. برای محافظت از کسب و کار خود، باید یک توافق نامه قانونی داشته باشید. این به ویژه در صورت نیاز به انحلال شراکت مفید خواهد بود ، که بسته به میزان در هم تنیده شدن دو شرکت می تواند پیچیده باشد.

انتهای مطلب/ منبع